Lämnade huset en stund


I dag fick jag faktiskt en orsak till att lämna huset och datorerna en stund. Ingen kul orsak men i alla fall. Som minnesgoda läsare minns bet jag sönder en lagning (på ett tuggummi!) i torsdags och i dag klockan 16 var det dags att få den saken åtgärdad.

Allt gick snabbt och dyrt, som det brukar när det gäller tänder, men för att fira att det var över gick jag till Erkki på Serieslussen på vägen till bilen. Ni kan se honom här ovan.

Hade väl inga direkta planer på vad jag skulle köpa men det blev en liten Jan Lööf-bok som jag inte hade och en Levande Livet (nummer 7 från 1952) med en spökhistoria på omslaget: ”Spöke ombord.” Gick ju inte att låta bli.

Dagen började annars alldeles för tidigt efter en väldigt kort natt då telefonen ringde. Men det var ett intressant samtal som hade med spökraketerna att göra och som jag nog kommer att få återkomma till längre fram i sommar.

Sedan har jag jobbat med bildtexter och bildplaceringar hela dagen. Har fått hjälp med lite korrläsning av Anders på AFU och Stefan som är åter i Sverige. Och av Bob i London som skickade en bunt nya kapitel som han kollat. Bildtexterna är ett större jobb än man kan tro men det gäller att knöka in så mycket information som möjligt på ett litet utrymme.

Framåt 01.30 hade jag bara två lite mer komplicerade sidor kvar. Då körde jag ett test och gjorde en pdf för att se hur det hela kan komma att se ut. Bra att göra eftersom det är lättare att se ut hur allt blir som färdiga sidor. Och givetvis upptäckte jag en hel del som nu får bli morgondagens pensum.

I säng efter 02.

 383 total views,  1 views today