Upp på taket och flygolycka


Upp på taket för att byta luftfilter. Eller egentligen, upp på taket och in på vinden. Vilket är ett litet äventyr då man får ta sig fram ordentligt hukande. Markus var med och bar en hink med lite vatten så att vi kunde göra rent inne i fläkten där det alltid samlas en hel del insekter som sedan har gått hädan.

Filtren ska bytas en gång om året och jag tror att det har gått ungefär så lång tid nu. Bytet var enkelt och snabbt avklarat. Ett år till nästa gång alltså. Ni kan se mig i aktion på bilden här ovan.

Innan dess hade jag jobbat 90 minuter med mitt föredrag för Mufon. Hittills har jag mest fyllt på och snart gäller det att börja kapa så att jag håller mig inom de 75 minuter jag har på mig. Men nu har jag nog med alla bilder som jag vill ha med.

Lunch på verandan tillsammans med Anneli och Markus. Varmt och skönt.

På väg till jobbet kom nyheten att ett flygplan med nio personer störtat söder om centrala Umeå. Jag började ringa på det redan från tunnelbanan och sedan blev det min uppgift att skriva en huvudtext till papperstidningen och en ständigt uppdaterad text till nätet. Fokus var att få tag på ögonvittnen och det fick jag.

Också papperstidningens texter fick jag uppdatera mellan varje upplaga, alltså tre gånger. Pratade med ett stort antal vittnen men också med haverikommissionens ansvarige som kommer att resa upp till platen i morgon bitti. Han ansåg att planet hade båda vingarna kvar men filmbilder och samtliga vittnen säger emot. Här verkar det ganska klart att en av vingarna brutits bort.

Denna hemska olycka fyllde min kväll. Någon mat blev det aldrig utan jag överlevde på hårda mackor utan smör men med salami som jag fick av Monica. Plus lite glass.

En intensiv dag med mycket att hålla koll på.

I dag publicerade SVT sin långa intervju med mig om månlandningen och konspirationerna kring den. Ni kan läsa den här.

Och så är intervjun som Caroline Giertz gjorde med mig ute på podden ”Paranormalt”.

När jag om hem var det åter vackra nattlysande moln som jag var tvungen att ta bilder av.

Markus när han kommit ner.

201 total views, 2 views today