Filmfynd och grattis till Bevan!

Från egna landet.

Jag har aldrig lyckats hålla reda på när jag har namnsdag men som tur är har jag min kusin Ragnhild som alltid messar och grattar. Dessutom var det faktiskt några Facebookvänner som kom ihåg mig också. Nå, inte mycket att fira men desto viktigare att gratta Bevan som fyller år i dag. Så honom ringde jag.

Bevan är ju en av de viktigaste orsakerna till att UFO-Sverige klarade brytningen 1980 och såg till att vi inte bara överlevde som organisation utan också växte. Jag brukar slå honom en signal då och då och i dag pratade vi en bra stund. Han är en av våra viktigaste rötter bakåt och även om det var länge sedan han var aktiv så är det alltid kul att prata en stund.

På förmiddagen fick jag tag på dottern till mannen som hade tagit den där filmen som jag skrev om för ett par dagar sedan. Alltså filmen som ska visa hur en stor sten ”sjungs upp i luften”, fast med hjälp av pekfingrarna också. Händelsen inträffade i Indien och dottern kunde bekräfta att hon sett det hela på film och att filmen fanns kvar.

Jag fick gärna låna den för att digitalisera den och dessutom visste hon i vilken låda den låg! Ser fram emot att få se den och jag hoppas att vi kan få hjälp av några vänner i Norrköping att göra detta. Pratade med Anders på AFU om det och han lovade att ta kontakten med filmgänget.

Tog mig till posten efter ett besök på vårdcentralen för att få ett recept förnyat. Det var första gången på månader jag åkte kommunalt. Markus hade bilen så det fanns inget alternativ. När han kom tillbaka med den plockade han upp mig vilket var nödvändigt eftersom jag hade en flyttlåda med frimärken att hämta. Köpte låda på auktion i söndags och efter att vi gjort en tur till Barkarby för att hämta ut min näsmedicin och en medicin till Anneli satte jag mig i källaren och gick igenom den.

Framåt dagen ringde en ufointresserad kamrat i Sollentuna och sa att han ville donera en del band med inspelningar till mig och AFU. En del var från Apollo 11 och en del var av ufokaraktär. Så han kommer hit i morgon och lämnar dem. Det tackar jag för!

Det har varit sol och regn lite om vartannat i dag men när vi grillade lammkorvar och flintastek och åt på verandan då alla tre var hemma så sken solen. Bilden ovan visar vår ”förrätt” i form av egenodlad dill och tomat. Minivarianter. Men vi har också fått rätt mycket jordgubbar i landet så framåt kvällen, efter ett avsnitt ”Morden i Midsomer”, blev de tre fulla skålar med grädde och mjölk till oss.

Markus hade handlat några nya öl och vi testade en som var riktigt okej. South side ale hette den och var mörk. Lite väl färgglad burk för att verka seriös.

Det blev en tidig kväll också i dag efter en sista djupdykning i frimärkslådan och en titt på himlen som visade nattlysande moln också i dag. I säng en bra bit före 01.

 172 total views,  1 views today