TV4, redigering och möten

Undertecknad i Sverigesvepet.

Vaknade efter 08 och hade faktiskt sovit rätt bra coronan till trots. En trist mardröm i början av natten, sedan lugnt. Näsan har stabiliserat sig men lite småhostig. Det var laget i början av den här dagen.

Dagen har bjudit på en hel del sittande vid datorn, redigerande UFO-Aktuellt och så skrev jag en del eget material också. När kvällen tog slut hade jag koll på allt men var inte färdig med alla sidor. Ska lägga på ett extra kol i morgon så att jag kan skicka det hela för korrekturläsning till Stefan.

Under dagen fick jag en förfrågan från en ufovän i norra Sverige om jag ville vara med i en amerikansk podd där han hade kontakt med producenten. Och producenten hade hört av sig till honom och undrat om han kunde fråga mig. Och det kan jag väl tänka mig. Den är ju i alla fall på engelska så då har jag koll på alla frågor och svar.

För det gick ju inte så bra med den där spanska Youtubeintervjun som jag skrev om i går. I dag ringde jag upp översättaren och berättade hur fel det hade blivit. Han blev väl inte direkt nöjd över kritiken men jag bad honom att vidarebefordra den till mannen som gjort programmet.

Klockan 14 var jag med på ett digitalt möte mellan några chefer och andra skyddsombud gällande en avdelning på DN vars fysiska arbetsmiljö inte är så bra. och klockan 15 var det dags för ett extramöte med klubbstyrelsen gällande en annan fråga där vi skyddsombud är inblandade.

Tintin på norska.

Dagens post innehöll ett stort paket från Ole i Oslo med bland annat en bok på norska om science fiction-serier och en med en inbunden årgång av ”Alle barns blad” från 1957 med en Tintinserie i följetong under rubriken ”Peik” som alltså var Tintins norska namn då. Dupond och Dupont heter Rask och Dvask i god norsk anda. Allt blir skojigare på norska!

Riktigt fina!

Men här fanns också ett antal riktigt fina rymdhelsaker som jag bara hade några enstaka av sedan tidigare. Två för att vara noga. Här fanns flera som skickats med raketpost, något jag samlar särskilt på, och dessutom autografer från såväl Aleksej Leonov som Rudolf Nebel. Den förre en rysk (sovjetisk när det begav sig) kosmonaut och den senare en tysk raketpionjär.

Klockan 17.55 ringde TV4 upp och efter att ha testat tekniken och väntat på min tur fick jag tre minuter efter 18.05. Jag berättade kort om de 2,2 ton material jag och Anders Persson hämtat hem från Storbritannien men trots att jag skickat redaktionen ett mejl med alla uppgifter så lyckades de kalla mig internationellt ansvarig för AFU istället för ordförande och i rutan skrevs AFU AUF…

Här sitter jag och tittar i mobilen inför sändningen. På skärmen till vänster växer nästa UFO-Aktuellt fram.

Jag satt i alla fall hemma och var med direkt via mobilen vilket funkade fint och jag lyckades också undvika att hosta under de minuter jag var med. Men så hade jag druckit hostmedicin och sugit på en Fishermans också.

Vill ni se inslaget så finns det här.

Då och då under dagen har jag haft mejlkontakt med Dave Clarke i Sheffield, dels för att kolla en del saker kring en artikel som jag skriver för nästa UFO-Aktuellt och dels har vi diskuterat hur AFU skulle kunna hjälpa till att rädda ett ufoarkiv i norra England. Men den saken kommer vi att prata mer om i ett zoommöte på måndag.

Kvällsmaten blev ett par riktigt fina köttbitar med kappa och pommes för mig plus var sitt glas vin. Det muntrade upp. När vi var mätta och nöjda såg Anneli Luleås damer vinna säsongens första match i SDHL medan jag jobbade vidare vid datorn.

Som vanligt har dagen också bestått av en massa annat, inte minst ramlade det in flera mess med observationer i samband med TV4-inslaget. En av dem lät särskilt intressant. Och så fixade jag en brusande toastol där vattnet rann lite väl mycket.

Men före 23 var jag i alla fall i säng.

Loading