En kväll med Crazy Pictures

I dag tillbringade jag eftermiddagen och kvällen i Norrköping med Crazy Pictures som alltså är det första stora eventet inför det att filmen ”UFO Sweden” släpps. Och ni kunde följa kvällen på Youtube här ovan.

Men min dag började med en vända på badmintonbanan där Stefan tog hem matchen med 2–1 efter 16–14, 7–15, 7–15 där jag inte imponerade. Men, som vanligt, skönt för kroppen och skallen att rusa runt en stund.

Hann i alla fall hem och äta lunch och med mig hade jag också korrekturet på UFO-Aktuellt (men inte Kryptizkt som jag ännu inte fått) som tefan jobbat klart med. Anneli jobbade hemma i dag så vi hann i alla fall prata lite innan jag gav mig av till Norrköping genom ett trist regngrått landskap.

Gjorde ett första stopp på AFU för att hämta en låda med min senaste bok (”700 böcker om ufo” som börjat ta slut här hemma, hann prata lite med Anders Liljegren och sedan plockade jag med mig Peter Brink till kvällens stora event på Flygeln.

Undertecknad, Jesper Barkselius, Inez Dahl Torhaug, Niklas Kvarnbo Jönsson och Håkan Ehn från filmen.

Riktigt roligt att träffa Crazy-gänget igen och givetvis skådespelarna. Inte minst Jesper Barkselius som spelar ”Lennart Svahn” i filmen och Inez Dahl Torhaug som spelar ”Denise”. Inez var snäll och tog bilder på mig, Tobias Lindgren och Thomas Michanek när vi satt på scenen och blev intervjuade av Lina Skandevall som var kvällens konferencier.

Mikael Hällgren och Anne-Lie Boman från Fenix Brewery i Norrköping.

Crazy Pictures hade sytt ihop ett tre timmar långt event inne på Flygeln där vi började mingla och fick smaka på den nya ”UFO Sweden”-pilsnern som det lokala Fenix Brewery tagit fram i form av en etikett där jag kunde läsa ett citat från mig själv: ”Att tro är en sak, att veta är något helt annat”.

Mycket folk kom det och en av dem som var på plats var Norrköpings nya ordförande i kommunstyrelsen Sophia Jarl (M) som jag gick fram och presenterade mig för och överräckte mitt visitkort. Jag berättade att jag var intresserad av att prata mer med henne om AFU och om vad vi gör för Norrköping. Hon bad mig mejla och det kommer jag att göra.

Jag, Thomas och Tobias på scenen.

Sedan startade det verkliga eventet där Lina höll i taktpinnen och plockade upp olika personer på scenen, bland annat alla Crazy Pictures-medlemmar minus Victor Danell som blivit sjuk. Men övriga var där och de berättade om hur filmen kommit till och hur idén till den fötts efter det att de sett ”Ghost Rockets” och därefter gjort ett studiebesök på AFU.

Även jag, Tobias Lindgren och Thomas Michanek fick gott om tid på scenen, säkert en dryg kvart, där jag berättade lite om AFU och då lät jag bilder från olika insamlingsresor 2010–2022 rulla i bakgrunden, UFO-Sveriges fältundersökarkurser samt vår lilla kurs för Crazy Pictures förra sommaren och så till sist historien om tre olika ufobilder: Skytts-Vemmerlöv 1973, Värnamo 1974 och Moskojärvi 2003. Alla med helt olika historier och verklighetsbakgrund.

Håkan Ehn berättar om en scen som höll på att sluta problematiskt medan de övriga lyssnar.

När det var dags för skådespelarna att prata med Lina fick vi höra en del anekdoter från inspelningarna och likaså när Crazy kom tillbaka. En hel del klipp ur filmen visades också liksom de första fyra minuterna, som jag hade sett förut.

Allt bådade väldigt gott och det var gott om applåder och positiva rop i salongen.

Efteråt gick vi till Harrys för att ta en öl (Pepsi i mitt fall), prata lite och bara ha trevligt. Jag hängde med Olle Tholén en trappa upp och tittade på den plats där det blir mingel efter premiären den 12/12. Vi hann också prata med Jesper (som undrade vad jag tyckte om hans rolltolkningen av mig – som är väldigt fri!) och jag sa som det var att det kändes problematiskt att han drack kaffe. Det skulle jag aldrig göra 🙂

Tobias på Harrys.

Jag hann också prata med Inez som var lätt nervös inför kvällen (men allt gick bra) och med Håkan som fått sin roll efter 30 års uppehåll från skådespelaryrket.

Till slut var jag tvungen att tacka för mig eftersom jag hade en bit hem. Stannade till och köpte några burgare på Max och pratade länge med Håkan Ekstrand i telefon. Men strax före midnatt var jag hemma efter en mörk färd genom regn och rusk.

Det blev en riktigt bra kväll med god reklam för AFU och UFO-Sverige men framför allt för Crazy Pictures och alla skådespelare. Välförtjänt.

Såg förresten att dagens resultat i fotbolls-VM har tagit mig upp till fjärde plats i DN:s VM-tips. Det finns en liten chans kvar till pallplats.

Och att AFU.se tappat loggan. Kontaktade vår servermaster Göran och bad honom titta på det. Mycket konstigt.

I säng vid 01 blev det.

Loading