Grattis till Markus och potatissättning

Markus 29 år.

I dag fyller vår yngste pojke 29 år och det har vi redan firat lite då Markus var här i måndags. Då fick han en uppsättning bestick och i dag fick han pengar till en ny dammsugare. Just nu arbetar Markus mycket men han gör det med det han älskar mest, sin golf. Dels som tränare men också i butiken på Bro-Bålsta. Det är roligt att det går bra för honom och alltid ett nöje när han kommer på besök. Det blir varma kramar, något han aldrig växer ifrån denne empatiska och fina kille.

Själv har jag suttit och jobbat med Eurovision i dag igen och kommer att fortsätta göra det i morgon. Många låtar jag ska tycka till om så det gäller att vara så förberedd jag någonsin kan. Men jag har också stuckit emellan med en del mejl.

Har pratat med Arbetets museum om att få låna ett par montrar till expot i Västerås den 20 maj, och det fick vi, och med VLT så att de ska veta att vi är på väg till deras spridningsområde.

Lars blev glad att ses.

Framåt eftermiddagen tog jag bilen och några kassar med science fiction-böcker och körde in till Stockholms Science fiction-antikvariat där Lars Jansson stod sin vana trogen. Vi pratade en stund men eftersom jag var lite orolig för min parkering, den här gatan är alltid svårt att parkera på, så blev det inte så långt.

Framåt kvällen hade Lars gått igenom allt och skickade pengar som nu ska användas för att täcka kostnaderna för transporten från England.

Hemma igen tog jag en paus från Eurovision och gick igenom ett antal hundra vykort med Mariestadsmotiv som pappa, och i viss mån jag, hade samlat ihop. Nu rensade jag bort dubbletter som jag hoppas kunna sälja och lite längre fram kommer jag att skaffa speciella album till de vykort som blev kvar.

Anneli i grävartagen.

När Anneli kom hem gav vi oss ut i landet där Anneli tog spaden och befälet och jag hjälpte till. Nu ska det gröna i jorden. Vi satte också potatis. Inga mängder för det har vi inte plats med men nog för att vi ska få vår egen potatis under några veckor i sommar.

Nu åker den i jorden.

När vi skulle äta hamnade vi framför teven eftersom jag belamrat köksbordet med vykort så när vi ändå satt där passade vi på att se ”Downton Abbey – The motion picture” som vi haft liggande ett tag och det var roligt att det gick så bra för hela gänget! Nu har vi bara ”Downton Abbey – A new era” kvar, sedan är vi klara med serien på riktigt.

Vid 23 var det dags för sängen och en god bok. Då hade Anneli redan hunnit somna.

Loading