Tidningsplock och bröllopsdag

tidningsplock1007

Tog med Niklas till Enköping i dag för att hjälpa till med att stoppa UFO-Aktuellt i kuvert. Eller rättare sagt – Niklas tog med mig eftersom det var han som körde hela vägen från vår uppfart till stuga i Enköping. Längsta övningskörningen hittills för hans del. Han fick köra hem också så det blev nästan 150 kilometers körning i dag.

Med oss i bilen hade vi hyllorna som Monica på jobbet skänkt till AFU. Nu står de i Ufostugan och väntar på vidare transport till Norrköping. Och med oss hem fick vi några lådor UFO-Aktuellt som ska distribueras till Presstopp-butikerna plus en massa skräp som jag rensade ut från tidningslagret och som nu ligger på återvinningsstationen i Lövsta. Lagret ska ju snart flyttas ned till AFU i Norrköping och därför var det bra att börja lite smått med att kasta skräp. Och många av tidningarna står blandade i lådor på golvet och väntar på att sorteras in i huvudsamlingen vilket alltså inte är gjort. Det tänker jag nog försöka få ordning på innan det blir dags för transport.

På bilden ovan ser ni Arnold, Iréne och Roland till vänster, Gunnar och Mats rakt fram och Niklas, Irre och Håkan till höger. Alla på något sätt upptagna med att se till så att UFO-Aktuellt kommer ut till dem som betalt för den.

Efter mackor (ett slags lunch för oss) och lite prat drog vi alltså tillbaka till Järfälla. Där väntade snabb ompackning och så till Allmänna badet för ett kvällsdopp, något av en familjetradition. Det var varmt i dag också men blåsten gjorde att det gick en hel del vågor. Inget som hindrade en del roliga lekar med bollen.

Efter ännu en mellanlandning hemma var det dags för ett stilla firande av min och Annelis tioåriga bröllopsdag. Vi hade bestämt att äta i Jakobsberg och styrde kosan mot Ristorante Siciliana och slog oss ned vid ett bord på trottoaren. Solen sken lite lagom varmt och vi åt god italiensk mat och pratade. Pastan var inte alls dum. Notan gick på 666 kronor så det är tur att jag inte är särskilt numerologiskt skrockfull av mig.

Niklas, som kört dit, fick även köra hem. Utmärkt att ha egen chaufför numera.

Dagens ufologiska utfall har blivit lite fortsatt brevskrivande, mejldito och en del ringande. Pratade länge med Paul Hellberg, en gång föreningen UFO Luftrumsbevaknings kanske mest massmediala person. Paul har numera lagt av med ufologin men hade ändå mycket att berätta så vi kom överens om att ses någon gång framöver för att prata mera.

Sent i kväll fick jag världens längsta mejl från en dam som skrivit det utan att göra en enda ny rad! Dessutom hade hon inte gjort mellanslag mellan punkt och nästa menings första ord vilket av datorn uppfattades som internetadresser när ordet efter punkten bestod av två bokstäver. Det tog mig en kvart att få ordning på texten som också i övrigt hade en del att önska. Men eftersom innehållet, som handlade om diverse spökerier som mejlskrivaren varit med om, verkade intressant så var det (nog) värt jobbet. Och vem kan låta bli att röras av följande rader: ”tack för dina arbeten med böcker o allt.intressen du har o som vi alla som vill får ta del av.det är fascinerande.ursäkta om bokstäverna krånglade lite men jag är ej så van vid datorn.varma hälsningar.”

Det är bara att inse att även den som har svårt att skriva faktiskt också kan ha något att berätta som är värt att lyssna på.

Irre och Mats tillsammans med Niklas inne i tidningslagret som snart ska flyttas.

tidningslagret1007

Irre och Mats. Kramgoa låtar 77.

irreochmats1007

Niklas på väg till Enköping. Fokuserad förare.

niklaskorbilen_01

Loading