Anneli 50 år

narknoi100722

Har hon inte redan fyllt kanske några undrar. Nix, det var bara festen som genomfördes redan i helgen och i går var det 10-årig bröllopsdag. Så det verkar aldrig ta ett slut på firandet den här veckan. Nu blev det inget våldsammare firande i dag men barnen gav Anneli ett presentkort på Kappahl och sjöng ”Ja må hon leva…” vid lunchen i dag. Och så gick vi på restaurang igen, den här gången thailändska Narknoi på Odengatan. Och den här gången kostade måltiden inte 666 kronor utan något mer… Men gott var det så länge man undvek de väldigt starka chilipepparna. Jag tog en liten tugga och hela munnen blev ett slagfält. Markus bjöd Niklas på en bit men han tuggade glatt i sig den, till vår stora förvåning. Då fick han en bit av mig och gick nästan i väggen. Så stor skillnad kunde det vara på bitarna.

På bilden ovan ser ni Anneli och undertecknad medan vi väntar på att maten ska komma in.

I förmiddags var Kaj Hahne här för några timmars prat. Vi satt på verandan och diskuterade Stockholms UFO-förening som är i skriande behov av nya och arbetssugna medlemmar. Tillsammans utformade vi ett brev som Kaj nu ska visa för föreningens ordförande och sedan ska det skickas ut till alla UFO-Aktuellts prenumeranter i Storstockholmsområdet. Förhoppningsvis ska det ge en del nya som är intresserade av att börja undersöka fall. Föreningen har stagnerat under senare år och trots att intresset för ufo är stort bland säkert tudentals stockholmare så är det få som upptäcker STUFO.

Annars är Kaj på väg mot pensionen och räknar nu ner dagarna. Något som innebär att han kommer att få mera tid över för UFO-Sverige. Vilket vi tackar för. Också centralt behövs alla goda krafter.

Har också fortsatt jobba med ufoobservationen i Värnamo men dessutom fått ta tag i en bokrecension som skulle ha varit Bibliotekstjänst tillhanda för flera dagar sedan. Nu sträckläste jag KG Johanssons ”Googolplex” till slutet och randade ihop recensionen för en timme sedan. Och boken var riktigt bra. Det som såg ut som en rätt vanlig sf-historia förvandlades snart till en betydligt intressantare diskussion om vår fria vilja och vad det är som gör oss till dem vi är. Läs den om ni är intresserade av diskussionerna om parallella världar och ett universum som består av många i form av ett multiuniversum.

Anneli knoppade in tidigt eftersom hon ska upp i ottan för att åka till Värmland med Ylva. Grabbarna satte sig och började spela och jag vid datorn för att svara på mejl. Tackade nej till en radiointervju för Rockklassiker eftersom den skulle innebära att jag bara fick sova fyra timmar den natten! Det var lättare att vara med i sådana program när jag fortfarande fick jobba dag (började 05.30) men sedan min arbetsgivare tog bort den möjligheten så är det natt som gäller.

Sedan har jag kopplat in vår absolut äldsta videobandspelare till vår stora teve. Vi köpte bandspelaren av Ylva under tiden i Luleå, antagligen kring 1988, kanske tidigare, och den funkar fortfarande perfekt. Bättre än den nya LG som stått på platsen tidigare men som aldrig lyckas spela upp en enda VHS-film utan att bilden hoppar runt. Så nu har vi en över 20 år gammal Thorn stående på tevebänken. Måste vara ett av våra bästa köp genom tiderna.

Loading