TV4-soffan

nyhetsmorgon_rymden100802

Klockan 09.45 i dag var det meningen att jag skulle bänka mig i TV4-soffan (kan man säga så?) för att prata om rymden och vår fascination av den tillsammans med Dag Kättström som driver bloggen Rymden i dag. Men när vi satt ute i fiket/väntrummet så kom producenten och sa att vi fick hoppa in en halvtimma tidigare på grund av någon outgrundlig programomkastning. Så strax före 09.30 körde vi två minuter, sedan var det nyheter och sedan körde vi fem minuter igen.

I Nyhetspausen bad jag en studiotekniker ta bilden ovan och sedan passade jag på att ringa Tobias på rapportcentralen för att höra hur det gått med lördagens observation i Odensbacken utanför Örebro. Tobias hade precis pratat med kvinnan och hon var fortfarande skärrad, hade sovit dåligt och var allmänt uppskrämd. Jag återkommer till fallet längre ned.

När vi gick ut i sändning efter nyhetspausen så visade producenten fyra av de fem bilder som jag skickat in. Två av dem var från Hessdalen i Norge och jag berättade kort om de fenomen som observeras där, och två föreställde nattlysande moln, och så berättade jag kort om dessa outforskade molnmysterier. Programledarna Ulrika Eriksson och Johan Maceus hade det nog inte så lätt i detta spretiga inslag där Dag berättade om rymdforskning och jag försökte prata lite om ufo.

Tyckte ju att världen var liten i lördags när jag sprang på tjejen i kassan som visade sig vara sambo med Shahriyar Latifzadeh som jag träffat bara några dagar tidigare. Nu visade det att världen kunde varit ännu mindre om vi bara hade kommit till museet tjugo minuter tidigare. Får då var Olle Schön där – men gick klockan 15 då vi, enligt kvitton, kom klockan 15.18. Så kan det också vara. Nästanträffar räknas också när det gäller roliga sammanträffanden.

Uforapporten från i lördags är intressant och Tobias har alltså gjort en första intervju med mamman. Sedan har jag ringt upp en av våra fältundersökare, Per i Katrineholm, som kommer att besöka familjen nu på torsdag. Det som är intressant är det kraftiga ljud som hördes från himlen där föremålet hängde. Ljudet var så högt att mamman inte hörde vad barnen sa till henne. Barnen beskrev sedan hur föremålet, som hade fyrkanter under sig med långa rader av streck, ljus och mörka, flög iväg över en hästhage där hästarna skrämdes och började fly.

Det ska bli intressant att se vad vi kan få fram om detta.

Såg förresten i Helsingborgs Dagblad på nätet i dag att Gösta Carlssons ufomonument i Sibirien utanför Ängelholm lever och har hälsan och tydligen upmärksammades i teve i måndags. Vilket jag missade. Någon som såg det?

På jobbet blev det rätt mycket gjort. Intervjuade en svenska i Jerusalem om vräkningen av palestinier i Östra Jerusalem, skrev om mannen som twittrade sig till jordens ände, om rysk flygolycka, dammkollaps i Kina, översvämningar i Pakistan, brand i Falun, förstörelse i Kalix, en utredning av ”Ship to Gaza”-bordningen, förhöret av en Wikileaksman (här ringde en av personerna i kanten av Wikileaks och tipsade om att 15.000 nya dokument var på väg ut), oljeläckan och en smäll i Rinkeby.

Enda roliga var väl twittraren som åkte jorden runt.

Gick på La Barca och åt pizza med Micke B. Det var väl det roligaste som hände i kväll.

Loading