Badminton

Äntligen var det dags att återuppta badmintonanet efter ett långt semesteruppehåll. Och det känns i halva kroppen nu efteråt. Höger ben kommer med all sannolikhet att vara i det närmaste obrukbart i morgon när jag vaknar men det var roligt att spela igen. Visserligen kan jag fortfarande inte bedöma avståndet till föremål som är närmare än tre meter efter ögonoperationen, något som jag tror beror på att jag måste byta glasögon (när hinner man sådant?) men att få stryk med 15–3 i första var nog ändå mera en påminnelse om att Stefan faktiskt spelat några gånger i sommar och rört på sig lite då och då än något annat.

Repade mod och vann andra med 15–12 vilket jag får vara nöjd med men föll sedan på bristande allt i sista med 15–8 tror jag. Nå, det var en bra genomkörare.

Stack in på Erikshjälpen och skänkte en apparat för att rigga kameror i när man ska plåta av foton och annat som vi en gång i tiden fick efter Bruno R. Ericson, en person som inte kräver närmare beskrivning för dem som redan vet vem det är och som jag knappast orkar beskriva för er som inte kände honom. Låt mig bara notera att vi ägnade månader åt att sanera hans tusentals böcker innan de gick att ställa i möblerade rum. Rökning kallas det visst.

Jobbade några timmar med min bibliografi över böcker på svenska som tar upp ufo eller flygande tefat. Korrigerade, lade till och fixade in några nya titlar. Gör det mest som ett slags terapi när jag inte vill göra andra saker. Kanske blir det hela klart någon dag!

Sedan blev det firande med Ylva på den vietnamesiska restaurangen Xeôm på Gästrikegatan 3 i några timmar. Vi tog bilen in och hittade faktiskt en p-plats alldeles över gatan. Orsaken till matsittningen var att Ylva efter 13 år på Pressens Tidning/Medievärlden nu går till nytt jobb på Appelberg Publishing som bland annat gör kundtidningar och företag. Det kommer säkert att bli en intressant utmaning för Ylva som både jag och Anneli har känt sedan vår tid i Luleå och som jag spelade badminton med/mot i många år på samma sätt som jag och Stefan nu spelar.

Det blev några trevliga timmar på restaurangen innan vi skiljdes åt vid 22-tiden och åkte hem var och en till sitt. Väl hemma tankade och packade vi bilen så att Anneli inte ska behöva tänka på det i morgon när hon drar till Mariestad och Gullspång över helgen.

Sedan var det bara att ge sig in i mejlträsket vilket  har tagit mig drygt en timme så här långt. Mejl från en grupp i Chile som vill ha kontakt med oss, ett förslag till projekt från en brittisk grupp, mejl från de två som vill göra en dokumentärfilm om UFO-Sverige, mejl från Ebbe Johansson i MIS i Malmö där jag tackade ja att hålla föredrag den 1 oktober, mejl från Janet Bord i wales agående bilder som jag använt i min nya bok, mejl från en person som har kontakt med utomjordingar, mejl från kamrater i Mariestad om en träff där den 4 september, sex-sju mejl från vänner och bekanta och ufointreserade.

Så kan timmen före sängdags också se ut.

Tjejgänget som jag hade nöjet att besöka restaurangen med. Plåtade med min kassa mobilkamera.

ylvaxeom2010

Loading