Tidan med böcker

flygande_tefattfa

Krånglade mig upp före 09 efter en kort natt och sedan frukost med grabbgänget i Per-Åkes stuga. Märkligt nog kunde alla av oss gå i dag med tanke på holmgången på fotbollsplanen i går! Nu visade det sig att förhoppningen om att benen inte skulle värka kom ordentligt på skam tolv timmar senare. Kunde knappt ta mig ur bilen!

Nå, fram tills dess var dagen riktigt bra. Solen sken och det var höstfriskt i luften när jag åkte in till mamma för att träffa henne ett par timmar igen. Mammor är ju som de är även när de blir äldre så jag fick äta en paj innan jag åkte vidare till svärmor för att äta lunch även där. Vi hann i alla fall prata en stund och gå igenom några lådor och rensa bort skräp. Mamma uppskattade verkligen att jag kom hem. Jag tror att hon fick lite extra kraft och förhoppningsvis ska hon komma upp lite mera nu så att hon inte ligger för mycket.

Hos svärmor Raili kunde jag konstatera att ommålningen av huset var lyckad. Ljusare och finare har det blivit. Hade bara en timma på mig så vi åt en bit och pratade innan jag plockade ut ett gäng kassar med böcker till bilen. Kassarna hade Anneli tagit med sig ner senast hon var hemma och med ytterligare någon som jag plockat med mig plus ett antal som Raili plockat ihop så åkte jag iväg till Böckernas hus i Tidan med 18 kassar i bilen.

Där väntade Lars Angshed som hjälpte mig att bära in kassarna. Själv gick jag min vanliga runda till avdelningarna för science-fiction, ufo, astronomi och serier men det var en hög Teknik för alla som låg i fönstret som fångade min uppmärksamhet. Här fanns en hel del guldkorn från 1950-talet, mycket om rymdfart och astronomi men också en del med tefatsanknytning som ni kan se på bilden ovan. Det är omslaget till TfA nummer 21 den 12 oktober 1956 som hör ihop med en artikel inne i tidningen om hur de flygande tefaten kanske drivs.

Jag plockade ihop en försvarlig hög, fick ett bra pris och var på väg mot Stockholm. Lite lagom trött efter den korta natten ska väl sägas. När jag kom till trakten av Arboga fick jag bromsa in för en paus med vidhängande dammsugare och ett glas vatten på ett café innan jag orkade fortsätta hem.

Och det var skönt att komma hem. Anneli hade plockat svamp så det åt vi (gott!) plus fläskfilé. Markus var hemma från en golftävling i Kungsängen där han kom sjua av 35 startande och Niklas, som sovit ännu mindre än vad jag gjort i helgen, var hemma efter att ha brassat hamburgare på en maskinutställning vid Arlanda tillsammans med ett gäng andra scouter.

Nu ska det bli skönt att sova. Morgondagen blir rätt intensiv.

Loading