Kursdags!

Så fort jag kunde drog jag till Macoteket i förmiddags och där parkerade jag mig tillsammans med en tekniker för att hitta problemet med mina filmfiler. Till slut löste vi det, efter en timme, genom att hämta ner ett billigt konverteringsprogram från nätet. Då hade jag stått med burken mitt i butiken och dessutom plockat upp kanonen med alla himla sladdar för att testa att allt inte bara såg ut att funka utan dessutom gjorde det. Skönt!

Efter en sväng till banken för att fixa en sak åt mamma plus en snabbhamburgare på Max åkte jag hem och började konvertera varenda filmfil och montera in dem i power pointen. Tog två och en halv timma. Men nu funkar allt!

Under tiden hann lokaltidningen ringa och ville boka tid för en intervju om min nya bok så det dyker upp en reporter och fotograf på tisdag. Ole Jonny ringde och berättade att hans plan från Oslo ställts in så han fick åka ett annat, tidigare. Vilket var bra. Då kommer vi ner till Hållsta i vettig tid i år.

Sedan ringde Mia på Hållsta, ägaren och fixaren, och berättade att hon hade upptäckt ett namn som jag inte hade skickat till henne på min lista över deltagare på kursen. En till! Mia lyckades spåra mannen som visade sig ha glömt att boka genom oss! Jag ringde Ole Jonny som ställde upp med att dela rum, för det är ju egentligen slut på varenda plats på hotellet. En halvtimma senare ringde Mia igen och berättade att mannen som ställt till det inte kunde komma!

Nu är i alla fall det mesta packat och datorn i ordning. Har läst ett trevligt brev från William Corliss i USA om att jag är hjärtligt välkommen att hälsa på när jag vill. I sitt första brev var han lite försiktigare och skrev att han nog bara hade någon timma över. Så lät det inte nu och jag ska verkligen försöka åka dit innan det blir för sent. Corliss är ju 84 år och ingen av oss blir yngre som bekant är.

Anneli kommer hem sent så henne fick jag säga hej då till på telefon. Grabbarna är i alla här även om Markus snart sticker till golfträningen. Nu drar jag till Arlanda!

/…/

Ole Jonny landade på tidtabell och Thomas Garderyd, som kom med tåg från Uppsala dök upp som han skulle så vi kunde åka till till Hållsta klockan 18.30. Med snabbt hamburgerstopp i Enköping så kom vi fram till Hållsta två timmar senare. Där blev det rostbiff och potatis (modell stekt) och prat med en massa trevliga människor fram till tvåsnåret.

Satt en bra stund och pratade med Marco om databasuppbyggnad och om hur vi ska kunna bygga upp ett bra söksystem för AFU. Marco hade många viktiga synpunkter så nu vet jag lite mer om vilka krav man kan ställa och vilka alternativ som finns när man vill bygga den. Frågan är väl bara vem som kan göra det.

Kul att träffa hela gänget igen! Snart är klockan 02 så vi kommer nog att törna i nu.

Loading