Meteoriter mm

Intressant förmiddag med ett långt samtal med meteorforskaren Ludwik Liszka som sedan 20 år studerat ljud från stora meteorer över Sverige och Nordkalotten. Ludwik sitter inne med mycket spännande information som jag hoppas kunna dra nytta av till en kommande bok. Inte minst när det gäller ett gammal meteoritnedfall i Kvavisträsk i Västerbotten där en man ska ha dödats av tryckvågen efter en meteorit den 20 maj 1900.

Har också pratat med kvinnan på Gotland som fick en stor vattenklump, eller hur man nu ska beskriva den, i vindrutan vid 09-tiden i går förmiddag. Jag nämnde detta kort i gårdagens blogg. Hon säger att det inte fanns en människa i närheten när det inträffade och att klumpen var så väl sammanhållen att det verkar svårt att fatta att vinden, för det blåste bra, inte hade spridit ut vattnet innan det träffade bilen. Lite att fundera på.

Slog också en signal till Hilary Evans i London som trots upprepade signaler inte svarade. Men precis när jag var på väg att ge upp så lyfte hans dotter på luren. Hilary låg på sjukhus fick jag veta men mådde bättre nu. Men ett tag hade det inte alls sett bra ut. Vi pratade länge och bestämde att hålla kontakten via telefon och epost.

Nästa samtal gick till Henry Svensson i Mariestad som fyller 89 år i dag. Måste säga att det är otroligt hur pigg och fräsch Henry fortfarande är. Han sprudlar av entusiasm när vi pratar om spännande händelser som sker i ett hus i Mariestad, och det roligaste är att vi alltså inte behöver prata gamla minnen från 70-talet utan kan syfta framåt. Inte många 89-åringar kan göra det.

Henry har betytt oerhört mycket för mig och för mitt ufointresse. Hans engagemang smittade av sig på mig när jag drog igång 1974. Att vi nu är vänner igen efter några år av ökenvandring känns rätt och roligt. Det hade varit för bedrövligt om vi skulle ha tvingats bråka om skitsaker som i det stora hela saknar betydelse. Nej, nu kan vi återigen prata om allt det som intresserar oss – och det är inte lite! Ett stort grattis till Henry som jag hoppas ska ha många aktiva år kvar.

Det blev faktiskt ett par sidor redigerade till UFO-Aktuellt också och det är där som fokus kommer att ligga också i morgon. Egentligen skulle jag ha spelat badminton med Stefan men den kraken har messat sig sjuk.

På vägen till bussen mötte jag Niklas som var glad över att han fått MVG på en svenska-essä. Bra gjort tycker jag. Enligt Anneli hade han pratat om att läsa till journalist efter avslutat gymnasium. Vi får väl se. Inte så lätt att få jobb som de flesta vet.

På jobbet var det totalhaveri och ingen hade kunnat jobba och lägga ut artiklar sedan klockan 11. Först klockan 18 kom systemet igång igen och då var det ett helt gäng som fått stanna kvar för att få ut en massa viktiga nyheter som vi låg efter med. Som tur var så blev kvällen helt utan teknisk  dramatik. Jag skrev en lång artikel om höstens astronomiska evenemang med fina bilder tagna av P-M Hedén och korta filmer från samme astrofotograf.

Ärtsoppa med pannkakor var det i dag. Helt okej.

Loading