Rymdstenar och vattenplask

Ännu en förmiddag med UFO-Aktuellt. Den här gången har jag skrivit klart min ledare och redigerat en intervju vi har med Glenn Steckling som är ordförande i den stiftelse som har hand om kontaktpersonen George Adamskis arkiv. Alltså även Adamskis negativ. Steckling berättar lite om vilka planer han har för dessa bilder och för de filmer som Adamski lämnade efter sig vid sin död.

När jag ringde mitt dagliga samtal till mamma så berättade hon att Lotta Bromé kör vidare på rymdtemat. Senare på kvällen fick jag själv möjlighet att lyssna på inslaget som var med en man vid namn Lars Malmquist i Sollentuna som i söndags, den 3 oktober, hade hittat en stor cementliknande sten i hörnet av sin trädgård. Och eftersom han inte kunde påminna sig att stenen legat där förut så misstänkte han och dottern Mathilda att den kunde ha dansat ned uppifrån.

En granne som tillfrågades svor på att det inte var han som slängt in den på tomten.

Lotta hade fått sin rymdidé från Aftonbladet som skriver om stenen i dag. Av bilden att döma kan man dra en slutsats: Det är ingen meteorit. Jag minns själv när jag skrev en artikel om att meteoriter kunde vara värda pengar på Namn och Nytt i DN för många år sedan. Efter den artikeln fick jag en rad brev och telefonsamtal från folk som hade hittat diverse knepiga stenar i trädgården. Jag bad några av dem att skicka in dem, andra besökte jag. Ingen av dem var en sten från rymden.

Av dessa  tankar blev det en blogg på DN.se i dag.

Det kan ramla ner annat också. Eller vad det nu var som hände när en kvinna på Gotland kom körande i bil från Kappelshamn mot Lärbro i dag. Solen sken och inget antydde annat än att färden skulle bli lugn. Då slog plötsligt något rakt in i vindrutan på bilen! Vatten! Det lät som en stor sten hade träffat skriver hon i ett mejl till mig. Ingen människa fanns i närheten. Bara naturen. Ska försöka ringa henne i morgon för att prata en stund.

Annars skrev jag om 50-öringen, instängda gruvarbetare, en man som tog sitt liv efter ett besked från Försäkringskassan, hjärnskador i amerikansk fotboll, kroppsdelar hittade i Alfta, lite elände i övrigt och säkert något mer. Maten intogs på Två drakar, eller Snusket som vi kallar den kära matsalen helt enkelt. En god grönpepparsås räddade färsbiffen och den stekta pansarpotatisen.

Loading