Till Oxford

franikallaren10

Efter frukost vid flygeln gav vi oss iväg genom London (siktade till och med parlamentet och Big Ben) för att träffa Fran Copeland och Geoff Ambler från Contact International. Vi skulle också lämna tillbaka alla deras färdigskannade rapporter och ta med oss resten tillbaka till Sverige för fortsatt skanning. På bilden ovan ser ni hur Fran tar emot de lådor som AFU skannat klart av sin man som skickar ned dem i källaren.

Nu visade det sig att Geoff hade med sig tre lådor med gamla ufotidskrifter som han först ville låna till oss men jag övertygade honom om att det var bättre att han gav bort dem till AFU så det blev så. Fran hade också samlat ihop omkring 300 böcker ur Brinsley le Pour Trenchs bibliotek, böcker de hade flera exemplar av, och det var många rara titlar och flera på udda språk som inte finns på AFU eller i Hilarys samling. Ibland undrar man hur många böcker det har skrivits om ufo egentligen för något slut verkar det inte finnas.

Hos Hilary är allt nu färdigpackat efter mer än tjugo timmars plockande, packande och bärande ned till våningen längst ned. Jag och Anders har burit närmare fem ton nedför de branta trapporna.

Detta gjorde att vi kunde ta det lugnt hos Fran, äta lunch bestående av sandwich och kex plus lite annat smått och prata. Jag frågade då om de inte hade några gamla protokoll eller brev från Lord Clancarty kvar och Geoff trodde det. Men också Fran drog sig till minnes att hon sett något i källaren så vi gick ned dit. efter en stunds letande hittade jag både protokollen och en pärm med brev som vi nu fick med oss för skanning. Ett fint historiskt material.

Framåt sena eftermiddagen åkte vi tillbaka till London och nu tog vi ringleden mot Lewisham. Där ägnade vi ett par timmar åt att gå igenom allt vi fått samt till att packa om allt i de lådor vi fått av Valentine. Sedan gick vi nedför backen till en restaurang, Maggie’s, och åt en god middag med Guinness.

Geoff Ambler med de tre lådor som han skänkte till AFU.

geoffambler10

Vår navigator fungerade bra men gav oss också hicka ett par gånger. Då är det bra att veta var man är. Som här, inne i London.

navigatorn10

Lyckades faktiskt få en titt på Big Ben och parlamentet på väg till Oxford.

parlamentet10

Dagboksskrivande vid flygeln.

dagboksskrivande10

Loading