Tankeläsning, Jehova och Aftonbladet

kortspel120310

I dag laddar vi för att gå och se på mentalisten Henrik Fexeus på Rival hela familjen och Raili. Showen heter ”I ditt huvud” och ska vara riktigt bra efter vad vi har hört och läst.

Innan vi kom så långt hade jag förmånen att få prata en stund med två Jehovas vittnen som ringde på här hemma. Något som passade perfekt eftersom jag just nu sitter och skriver om dem. Jag berättade för dem att jag hade skrivit en bok där de var med vilket fick dem att se lite oroade ut. Jag sa också att jag var kritisk till sekter som deras. De båda undrade då om det var mot själva läran eller om det var något annat, som det där med blodet, som gjorde att jag hade en sådan inställning men jag förklarade att det snarare handlade om dem själva och det sätt som de bemött mig och andra på.

Vi stod och pratade tio minuter kanske en kvart och de lovade att komma tillbaka med den ekonomiska redovisning som jag bett dem att ta fram. De visste dock inte när detta kunde bli av. Jag förstod på dem att de hade en noggrant inplanerad rutt att följa. En sak funderade jag på när de väl gått härifrån. Vad hände när de knackade på hemma hos min granne två hus bort, han som är medlem i Plymouthsekten. Det samfund som kallats sekternas sekt. Tänk om man hade fått vara med och lyssna en stund där!

I vilket fall blev jag inspirerad och jobbade vidare med boken i några timmar med avbrott för lite kortspel med mormor och Anneli plus pojkarna. Vi spelade Chicago och hade riktigt roligt runt köksbordet. Vi pojkar van var sin gång innan vi slutade och Anneli gav sig till att laga en underbart god lax som vi rensade från fatet.

Strax före lunch blev jag uppringd av Erik Nordenström på Aftonbladets webbteve som ville intervjua mig om en film av ett okänd ljus som fångats av en trafikkamera i Phoenix i torsdags (8/8) och som råkade visas i direktsändning av en lokaltevekanal kopplad till Fox, Fox 10. Ni kan se inslaget här. Nu var det inte särskilt svårt att se att det som lyste upp vid horisonten var en bolid som gick in i atmosfären och gav en ordentlig ljusexplosion nära horisonten.

Kvällen med Henrik Fexeus föreställning blev både kul och intressant. Vi satt så pass långt bak att vi aldrig blev uppkallade på scenen genom de frisbeear som han kastade ut för att plocka fram sina ”offer”. Man ska ju inte berätta för mycket om den här typen av föreställningar där trollkarlar/mentalister uppträder eftersom det förtar det mesta av föreställningen för dem som själva vill gå och se. Men jag kan säga så mycket att det Henrik gjorde höll oss pratandes och diskuterandes hela vägen från Rival och hem.

Nu var det nog ändå inte så mycket kikande in i huvudet på folk som väl förberedda nummer där saker lades tillrätta och kort byttes ut för att passa in. Men det var god underhållning, vi skrattade mycket och hade det trevligt. Enda missen för den gode Henrik var att en tjej som han plockat upp ur publiken eftersom han trodde att hon var särskilt lätt att manipulera visade sig vara en riktig träskalle utan fantasi. Den ande som skulle dyka upp stannade helt enkelt hemma och Henrik fick ta till plan B och utnyttja en förpreparerad griffeltavla istället.

Hemma igen kokade jag spaghetti till mig och Markus innan Niklas anslöt med en skål chips och så tittade på på några avsnitt Simpson’s i soffan medan Raili och Anneli gick och lade sig. Min kväll slutade 01.30 efter en timmes bokarbete framför datorn.

Loading