P4 Extra, Pirate Bay & ny bok!

lottalizclas120829

Efter att ha börjat dagen väl tidigt då Christopher Eavestone på Streaming Solutions Scandinavia i Luleå ringde och väckte mig för att diskutera om vi inte skulle vilja sända strömmande bilder från Muddus (intressant, jag skickade honom vidare till filmteamet) så satte jag mig vid datorn en stund. Det dröjde inte länge förrän en reporter på Norrländska Socialdemokraten ringde för att intervjua mig om expeditionen. Möjligen kommer de också att skicka ut en reporter till sjön någon av dagarna som vi är där.

Pratade också med en reporter på SR:s finska redaktion som undrade om någon i vårt team talade finska. Hon skulle ju vara i Gällivare i morgon och om det var så skulle hon gärna göra en intervju. Men jag visste ärligt talat inte. Gav henne namnen på våra dykare som bor i Kiruna där en och annan talar detta svåra språk.

Och så toppar vi The Pirate Bay i dag om man nu kan kalla det så. När man går in på sajten så möts man av en bild och en direktlänk till Ghost Rockets Facebooksida. Vid 18-tiden i dag hade 11.000 tittat på trailern och på Facebooksidan hade antalet som gillar projektet ökat från 1.200 till det dubbla på mindre än 24 timmar. Nu är expeditionen het!

Huvudpunkten i dag var annars intervjun i P4 Extra där Lotta Bromé frågade mig och Liz Berg om observationen och om expeditionen. Ni kan se några bilder från detta här. Filmteamet var också med och dokumenterade sändningen med en person i studion och en i kontrollrummet. Hade tagit med mig min Niklas som tog stillbilder.

Ni kan höra och läsa om inslaget på Sveriges Radios hemsida.

På vägen ut från studion träffade jag Herman Lindqvist som satt och väntade på att få komma in och prata om sin nya bok. Eftersom jag träffat honom en gång tidigare, i Tokyo på 80-talet, så gick jag fram och presenterade mig och skakade hand. Jag berättade som hastigast om vårt projekt och han önskade oss lycka till.

När vi filmat några sekvenser till åkte jag och Niklas till Stureoptikern för att hämta mina nya glasögon och sedan bar det hem. Carl-Anton Mattsson dök upp ett par timmar senare för att åka med mig till flyget i morgon. Vi grillade och åt gott och jag passade på att dricka en god isländsk öl som jag tog med från Reykjavik i somras. Det lär inte bli mycket av den varan de närmaste dagarna.

Sedan satt jag i telefon med Christopher Eavestone i drygt en timma för att få ordning på det som ska bli strömmande video från expeditionen. Till slut fick vi det att funka! Vi kommer att meddela när vi sänder på Facebook.

Allra sist packade jag ryggsäcken med Annelis hjälp (hon plockade bort ett och anat) och vid midnatt skrev jag en blogg till DN.se. Nu blir det sängen. Kort natt väntar.

Innan vi gick in i studion pratade jag och Liz medan allt filmades.

lizclasfilmas120829

Undertecknad på plats i studion efter intervjun som Lotta Bromé gjorde.

claslizraduio120829

På vägen ut träffade jag Herman Lindqvist och passade på att hälsa.

herman120829

Filmteamet, undertecknad, Liz Berg och Niklas Svahn samlade utanför SVT:s ingång efter radiosändningen.

brome120829

Så här ser det ut på P4 Extras hemsida.

p4extradump

I dag toppar vi också Pirate Bays sajt. Går man in där kan man klicka sig rakt till Ghost Rockets Facebooksida.

piratedump12

Så här ser nya sektboken ut.

sektboken120829

Loading