På pass hos polisen

familjepass1403I dag sammanstrålade hela familjen hos polisen i Sollentuna för att fixa nya pass. Jag plockade upp Anneli på jobbet och så körde vi dit, Markus kom från en en natt med lanande kompisar och Niklas tog pendeln från skolan. Allt gick bara fint och det hela tog omkring en kvart. Det hade gått snabbare om jag bara lyckats få till min signatur någon gång men jag hatar att skriva med elektroniska pennor på glasskivor, det blir aldrig bra. Efteråt var det dags för ett familjefoto utanför polisens lokaler.

Gick upp tidigt för att passa på reparatören från Electrolux också men när han väl kom vid niotiden så visade det sig att vårt kylskåp var felmärkt och hade ett modellnummer som var helt åt skogen! Vilket innebar att killen hade med sig reservdelar till fel skåp. Så efter att ha plockat ut allt och dragit ut skåpet från väggen så var det bara att stoppa in rubbet igen och invänta teknikerns återkomst i mitten av nästa vecka.

Satt också och jobbade lite med UFO-Aktuellt innan jag tog bilen till Spånga för att spela badminton med Stefan efter ett par veckors uppehåll på grund av min tennisarmbåge. Och det gick riktigt bra i två set, jag vann ett med 16–14 och förlorade ett annat med 15–17. Men i sista och avgörande kom värken tillbaka och det var stört omöjligt att slå långa bollar utan att det gjorde ordentligt ont. Skit också! Så stryk blev det med 11–15 och nu ligger jag under med hur mycket som helst.

Innan jag åkte hem så tog jag vägen över Jakobsberg och klippte mig (med tanke på passfotot) och tog en korv på grillen där. Eftersom min redaktör Andreas på Semic ringt så skickade jag honom ett par bilder till som kan komma bra till plats på omslaget till min nästa bok. Mer hann jag inte innan jag fick plocka upp Anneli.

I kväll så skrev jag vidare på mitt föredrag i Falun den 14/3, ringde och gratulerade min gamle arbetskamrat Jackie Bortz på Norrbottens-Kuriren (som visade sig vara i Marocko) och pratade en stund med Gudrun Andersson i Västerbergslagens UFO-förening, numera nedlagd.

Anneli och jag fick äta ensamma i kväll eftersom Niklas var kvar sent på skolan och Markus är hos kompisar och lanar också i natt. Vi tittade på Antikrundan tillsammans – trevlig underhållning – och när Niklas väl kom hem så körde vi bort Toyotan till Motordepån eftersom det är dags för ordinarie service. Har också fortsatt att läsa i ”Makinblod 2” men är ännu inte klar så att jag kan skriva någon recension. Ett par kapitel återstår.

Loading