Bokomslag och Mellojobb

I dag läste jag ut ”Maskinblod 2” som var bra och bjöd på många noveller som höll mitt intresse vid liv. Skrev recension och skickade till Bibliotekstjänst sent på kvällen. Hittade också förlagets sajt som hade använt några rader från min förra recension som reklam.

Mitt på dagen ringde Andreas från Semic och vi diskuterade några omslagsförslag till nya ufoboken och det som hittills ser mest lovande ut hittar ni här nedan. Rätt okej tyckte jag också med spökraketbilden i bakgrunden och Christer Sundströms foto från Värnamo 1974 i förgrunden. Nu gäller det som vanligt bara att få ihop en text också så att det blir en bok innanför pärmarna också. Men omslaget är viktigt eftersom det ska tryckas i olika kataloger som görs klara långt innan boken är klar.

Men en stor del av dagen har gått åt till att lyssna och skriva anteckningar inför morgondagens Melodischlagerfinal på Friends här i Stockholm. Då ska jag dit för att direktchatta med läsarna i vanlig ordning, tillsammans med Hanna Fahl givetvis. Åker redan till 13 eftersom jag tänkte se repetitionen inför publik klockan 14. Det är enda chansen jag har att se artisternas live. Själva finalen bevakar vi, och alla andra journalister, från pressrummet där det finns stora teveskärmar.

När jag inte har suttit vid datorn har jag diskat och tvättat.

På vägen hem från jobbet plockade Anneli upp både bilen från service och Markus som varit hos kompisar i två nätter. På kvällen blev det karré med potatis i ugn och sedan såg vi alla tre på ”Hitchcock” med Anthony Hopkins och Helene Mirren som var både kul och bra. Hitchcocks torra one-liners var obetalbara. Filmen utspelades kring inspelningen av ”Psycho” och som vanligt undrar man som tittare hur mycket som är sant och vad som är ren fiktion. Liten sugen på att se ”Psycho” igen blev jag i vilket fall.

Så här kan bokomslaget på min nya bok (utkommer i höst) tänkas att se ut.
nyaufoboken14

Loading