Niklas fyller 22

rymdisarojb140312
Klockan sju i morse tog vi oss alla, i olika former av medvetandegrad, upp i sängarna för att sjunga för Niklas som fyller 22 år i dag. En tradition som vi haft sedan barnen var små. Upp i ottan och sjunga, oavsett om vi lagt oss sent eller inte natten före.

Det är givetvis helt ofattbart att ens barn blivit 22 år. Det var ju bara några år sedan de var små och knappt kunde gå själva. Som förälder är barnens uppväxt en påminnelse om att vi knappast blir yngre men lika mycket en glädje att går bra för dem och att de snart står helt på egna ben. I Niklas fall är han givetvis redan väldigt självgående och har ett eget liv vid sidan av hemmet här i Skälby. Helst skulle han vilja skaffa något eget men det är ju inte alldeles lätt när man inte ar någon egen inkomst förutom studielån.

Nå, vi sjöng i alla fall och sedan fick han ett kuvert med en slant från mormor och ett paket från oss andra. Paketet innehöll en ny kamera, en Nikon D7100, som han kommer att få stor användning för i sitt framtida yrkesval som journalist. Överraskad blev han i alla fall!

Efter grattandet gick Niklas upp för att ta sig till skolan, Anneli gjorde sig klar att gå till jobbet medan jag och Markus kröp tillbaka i våra sängar en stund till.

När jag så kom upp så satte jag mig och började skissa på planerna för en webbteveserie för DN.se. Tio delar är den tänkt att gå i och ännu så länge har jag fått ihop idéer till sju avsnitt. Exakt innehåll får vara en hemlighet ett tag till.

Fick några fina rymdfrimärken från Ole i Oslo i dag. Inget av dem hade jag ens sett tidigare! Det ena var ett stort, tyskt kombinerat raket- och hästhoppningsfrimärke. Mycket udda. Och de andra nio stycken ryska märken (som knappast var tänkta som porto) från 1959 där raketen stod i centrum. Häftiga. Ni kan se dem här ovan.

Pratade en stund med folklivsforskaren och författaren Ebbe Schön också innan jag gav mig iväg till jobbet. Jag hoppas få Ebbe med i ett projekt som jag jobbar med och han verkade inte helt avvisande till det om man säger så. Min förhoppning är också att kunna ta med honom till AFU för att visa arkivet vid tillfälle.

Jobbdagen kom att handla om det försvunna flygplanet, en gasexplosion som jämnade ett stort hur med marken i New York och en del annat elände. Inte mycket positivt över huvud taget. Avbrottet blev en entrecôte på La Barca.

Niklas öppnar presenten med lillebror intill sig.
niklas22markus

Loading