Långsam post

posten2012glomt
I dag damp det ned ett kuvert med kopior av tidningsartiklar från AFU i Norrköping. Inte så ovanligt eftersom Sven Olov förser mig med allt som skrivs i svensk press på detta sättet. När jag öppnade kuvertet såg jag att han lagt med några gamla artiklar från 2012, vilket var snällt. Han trodde väl att jag missat dem. Men när jag började bläddra igenom de andra visade det sig att samtliga var från 2012.

Lätt misstänksam plockade jag upp kuvertet från soporna och kika på poststämpeln: Stockholm Årsta 2012-09-06.

Hmm, ett brev som skickats från Norrköping hade alltså hamnat i Årsta, där Posten har en stor anläggning, och sedan stämplats dör för att bli liggande i ett och ett halvt år. Man undrar ju hur det har gått till.

Klockan 10 var jag på plats på Jakobsbergs sjukhus för att få hjälp med min krånglande rygg. Hade tid hos Mats Jansson, kiropraktor, som gjorde sitt bästa för att hjälpa mig. Har haft problem sedan i höstas och börjat bli lätt trött på att ha ont nu. Bara att hoppas att behandlingen skickar mig på rätt väg.

I dag träffade jag och Staffan min gamle arbetskamrat från Norrbottens-Kuriren, Göran Ström, när vi var på Lilla Asien och åt vår kvällsmat. Visserligen blev mötet kort men kul eftersom det var länge sedan vi sågs. Göran är på väg till Madrid och passade på att träffa några vänner i Stockholm i dag.

Fick mejl från vänner Roger Brunstad i Lund om att han i dag packat femtio kilo med tidskrifter som han nu bestämt sig för att donera till AFU. En fantastiskt fin donation som vi tackar Roger väldigt mycket för. Här finns bland annat Atlantis Rising, Fate, New Dawn, UFO Reality, Understanding, Contact Forum, Kindred Spirit, Connecting Link, Awakening (Volpe) och Paradigm Shift. Tidskrifter som vi ofta saknar helt eller delvis.

Pratade också med Kristian Olsson som var vän med Sune Hjorth som avled i december. Kristian undrade vad som hänt med Sunes material och blev glad att höra att AFU tagit hand om allt och därmed att det hamnat i goda händer. Kristian själv lovade att skicka ännu mer material till AFU som han har hemma.

Trots att Kristians namn var nytt för mig och för AFU så visste vi om hans existens då han varit med på Sune Hjorths begravning. Där hade han också pratat med några av Hjorths släktingar och sagt sig vara intresserad av att ta hand om det efterlämnade ufomaterialet. Nu hade AFU, via Carl-Anton Mattsson, visat det intresset först, faktiskt ett par år tidigare, så det blev till oss som det hela gick. Skönt i alla fall att Kristian tyckte att det kändes okej.

Kvällen på jobbet har mest handlat om chockbeskedet som kom i förmiddags om att Sveriges Radios korrespondent Nils Horner brutalt mördats på öppen gata i Kabul. Måste erkänna att jag kände mig skakad trots att jag aldrig träffat Horner. Hans röst och alltid kunniga och exakta rapporteringar har dock satt sina spår hos alla som lyssnat på radio. På något sätt kändes det som att man kände honom. Nils Horner kommer att bli saknad och hans rapportering blir svår att ersätta.

Skrev en blogg om Bermudatriangeln eftersom det passade nu när sökandet efter det försvunna malaysiska passagerarplanet ännu inte gett något resultat fyra dygn efter det att det försvann. Faktum är att många fortfarande minns triangeln trots att den mest är en mytisk skapelse av författaren Charles Berlitz.

Framåt kvällen fick jag ett mejl från en kvinna i Värmland som var orolig för att hon kanske hade sett det försvunna malaysiska planet i söder på himlen. Jag svarade att det nog inte var så. Faktum är dock att ett Boeing 777 kan flyga från Kuala Lumpur till Arvika på en tank. Men det är ändå inte särskilt sannolikt att det faktiskt också gjort så.

Fick ett antal fina svenska frimärken från Ole i Oslo i dag. Ni kan se dem här nedan, plus några med rymdmotiv. Just frimärkshäften av äldre modell är något som jag saknar eller har väldigt lite av. Så dessa fyller några hål i samlingen.

I natt när jag kommer hem så har Niklas börjat fylla 22 år. Är han vaken så får det bli ett förhandsgrattis!

Fick de här fina häftena från Ole i Oslo i dag.
stampshaften1403ojb
Undertecknad och Göran Ström på Lilla Asien. Fångade av Staffan.
csochgoran1403

Loading