Badminton och planering

Pratade en stund med UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund i dag för att planera lite kring vår riksstämma i Östersund den 17 maj. Anders hade en lokal på gång och nu gäller det bara att få lite mera information om de ytor som kan komma ifråga för utställningen. Kan nog bli en bra plats för oss.

Tog sedan bilen till Spånga för att spela badminton med Stefan. Numera med en arm som håller bra i två set men som börjar krångla i det tredje. Därför var mitt fokus på att slå till snabbt i första för att ge mig en bra chans att vända 1–6-underläget i matcher som jag just nu har hängande över mig. Men det gick inte alls. Stryk med 7–15 efter att Stefan helt enkelt spelat ut mig vid ställningen 7–7.

Men skam den som ger sig. I våra matcher är det aldrig för sent att vända, vilket jag skulle visa i dag. För andra set lyckades jag ta hem med 15–11 och så blev det ett avgörande, som så ofta. Men detta tredje set började inte bra alls! Underläge 3–11 skulle väl ha fått vem som helst att lägga racket ifrån sig och ta en tidig dusch. Men med tanke på det jag skrev ovan så var detta inte aktuellt. Lyckades faktiskt ta elva raka bollar och plötsligt hade jag matchboll vid 14–11! Vilken jag sumpade. Faktiskt en ren straffspark som jag dunkade i nät.

Stefan gick ikapp till 14–14 och så var det spännande igen. Men, men, stackars Stefan gjorde två mindre bra bollar och så hade jag faktiskt vunnit. Så nu är underläget ”bara” 2–6…

Hemma igen hann jag bara ta hand om posten och prata en stund med Ebbe Schön om det webbteveprojekt som jag jobbar med. Vi kom överens om att försöka ses på tisdag. Ska bli kul. Ebbe är en mycket duktig etnolog och en trevlig person. Det var också ett tag sedan vi träffades senast.

På vägen till jobbet fick jag läsa en kommande artikel där ufologen och Mufons representant i Sverige Andrew Perry intervjuats. Kul att svensk press uppmärksammar honom och hans arbete. Andrew mejlade mig artikeln som kommer att publiceras under den närmaste tiden.

I dag var det avtackning för ännu en arbetskamrat, Gunnar Sörbring. Han slutar nu efter en himla massa år på DN och jag och Staffan hade gjort en löpsedel åt honom. Jag hann inte fram till talen men väl till tårtan (viktigast för mig skulle några illasinnade arbetskamrater säkert säga) och för att prata en stund med Gunnar själv. Tråkigt att han slutar. Det börjar bli många nu.

I kväll har jag och Staffan haft dubbelt damsällskap på Lilla Asien då både min gamla redaktör, nu på Expressen, Susanne Jacobsson, och min nuvarande inhoppande dito, Caroline Wetterborg, följde med. Vi fick extra stora portioner – jag tog bläckfisk i svartabönsås – vilket väl var restaurangchefens sätt att försöka locka tillbaka damerna igen.

I morgon, fredag, klockan 07.15 är jag med förresten i TV4 Nyhetsmorgon (på telefon) och pratar om det försvunna malaysiska flygplanet. Kort inslag på två och en halv minut. Nu har försvinnandet blivit så konstigt att de ringer en ufoexpert 🙂 Senare på dagen åker jag till Arenan i Falun för att hålla föredrag om ufo. Start klockan 19 för den som vill komma och lyssna.

Annonsen om mitt föredrag i Falun i morgon.
arenaforedrag

Loading