Föredrag i Falun och TV4

314falunfdrag
Dagen inleddes 07.00 eftersom jag skulle vara med i TV4 Nyhetsmorgon en kvart senare och prata om det försvunna malaysiska flygplanet via telefon. Lite väl tidigt för en som kom i säng efter 02 i natt. Egentligen skulle inslaget ha blivit 2,5 minut men Steffo Törnquist och kollega låg efter så det blev ett av mina kortare teve/telefon-framträdanden genom tider, kanske tog det halva tiden. Men lite blev det i alla fall sagt och kul att jag blev presenterad både som journalist på DN och vice ordförande i UFO-Sverige.

Gick tillbaka i sängen och sov ett par timmar innan det var dags att gå upp på riktigt. Åkte till posten och hämtade fem paket på tio kilo styck med tidskrifter som vännen Roger i Lund skickat till AFU. En första titt visar att här finns mycket som vi inte har förut. En riktigt fin donation. Stort tack, Roger! Jag tar med dem ner nästa gång jag har vägen till Norrköping.

Tog också en lunchhamburgare på Burger King i Jakobsberg och slank in på Bolaget och köpte några Ipor som jag och Anneli ska ha i morgon.

Men mesta delen av dagen har gått åt till ett föredrag på Arenan i Falun som är ett kulturcentrum för ungdom. På vägen till Falun ringde jag och pratade med Jackie, en gammal arbetskamrat från Kurien, för att sedan stanna till i Sala för att träffa Mats, Irene och Gunnar eftersom Mats hade fått post till UFO-Sveriges postfack som jag skulle ha. Mats har hand om UFO-Sveriges kansli och bevakar alltså postfacket. Gunnar är kassör. Drack ett par glas saft och pratade bort en stund innan jag var tvungen att åka vidare.

Paketet bestod av en bok från Mary Evans Picture Library i London där jag själv medverkade med en sida om Hilary Evans. Boken heter ”Fifty” och är en jubileumsbok nu när bildbyrån fyller 50 år.

En timma senare var jag framme i Falun. Lagom för att hinna äta lite av tacosbuffén som bjöds. Det var andra gången jag var på Arenan och den här gången kom ungefär 45 personer, de allra flesta unga i 16–18-årsålderna. Ni kan se mig i föreläsartagen på bilden här ovan. Pratade i 90 minuter och det var en riktigt bra publik, frågorna under den halvtimmeslånga frågestunden efteråt var många och flera ungdomar kom fram efteråt och bad om autograf på de exemplar av UFO-Aktuellt som jag delat ut gratis.

Det som är roligt är att så många unga kommer och att de inte bara orkar lyssna utan gör det intresserat. Allt jag berättar om är ju inte direkt nytt. Men jag försöker visa en del rörligt material och ljudintervjuer också för att det inte bara ska bli bilder och prat.

Efter föredraget, som tog 90 minuter och så en halv timmes frågestund på det, åkte jag via Borlänge till Smedjebacken för att träffa Gudrun Andersson som bjöd på mackor och te vilket var hur gott som helst vid 22-tiden. Snön vräker ned på sina platser men det lättade ju längre åt Smedjebacken jag kom. Satt och pratade en timma och fick sedan med mig en välfylld kasse med uforapporter och tidningsurklipp från numera nedlagda Västerbergslagens UFO-förening som ska till AFU.

Ute övergick snöandet till regn. Slog en signal till Håkan E på vägen men annars var det radion som gällde. Inte många bilar ute. Kom hem vid 01.15 och tog en öl och satte mig i soffan en stund. Markus var hemma och Niklas kom vid 01.30.

Mats Nilsson på det arbetsrum som också är UFO-Sveriges kansli.
matspakansliet1403

Loading