Rundpingis och råbiff

uggleganget1403
Efter att ha gräddat våfflor åt pojkarna, Anneli var iväg och tränade, så packade vi ihop oss i bilen och åkte in till Ylva för att parkera bilen. För målet låg på Söder där vi fem var bjudna på rundpingis och öl som julklapp.

Kul att pojkarna är med så att hela familjen är samlad!

Ugglan ligger lätt anonymt bakom en ståldörr och sedan en spiraltraffa ned i något som mest liknar ett utbombat skyddsrum från andra världskriget. Och längst in där stod vårat pingisbord. Så utrustad med en Skebobruks bryggeri Golden Ale körde vi igång och rusade sedan runt i olika typer av pingisvarianter i två timmar. Ylva, som har en aktiv bakgrund inom sporten briljerade understundom och pojkarna café inte dåliga de heller medan jag och Anneli var mera normaldåliga.

Roligt hade vi i alla fall!

Sedan vandrade vi längs Söders gator som någon sorts turister. För här är det sällan jag sätter min fot. Massor av kul restauranger och butiker som jag gärna skulle återkomma till. Men det antikvariat som en gång låg på Katarina Bangata är borta sedan länge. Det finns ingen plats för den typen av butiker längre.

Vid Medborgarplatsen skildes våra vägar, pojkarna gick till Södra station medan vi tog tunnelbanan till Thorildsplan och vidare till Ylva, där vi ska tillbringa natten.

Våra råbiffsträffar, som är en årlig tradition, innebär att vi fixar maten gemensamt men att det är Ylva som bjuder. Jag skrapar råbiffen, 900 gram, och tjejerna sköter om allt som hör till. Dessutom fixade Ylva efterrätt i form av chokladmousse som intogs framför en hyrfilm, ”Last train to Lisbon”, en tänkvärd och lätt sentimental historia som saknade det där lilla extra.

Lite god japansk whisky gjorde allt lite lättare och det blev över huvud taget en riktigt trevlig dag.

Pojkarna var hemma och åt entrecôte vilket inte var då dumt det heller.

Ylva får lägga på ett kol i rundpingisen medan Niklas verkar nöjd med slaget.
ylvpingis1402
Och så spelade vi King där Niklas och Markus visade sig på styva linan, men även Ylva.
pingis1403uggla
Råbiff hos Ylva avslutade dagen.
rabiffmiddag1402
Och så här såg den ut.
image

Loading