Tintin-märken

nyatandaren140629k
Gårdagens sommarfest bjöd också på lite frimärksutbyte mellan mig och Gunnar. Gunnar fick en kasse med osorterade frimärken från hela världen plus att jag hade plockat ut alla flygplansfrimärken som jag hittat där i ett stort kuvert. Själv fick jag flera fina Tintin-frimärken som Gunnar skaffat åt mig plus en del rymdfrimärken och ett albumblad med gamla italienska märken. Mycket fina frimärken allihop! Ni kan se dem här nedan.

Satte mig en stund och gjorde i ordning en del av Sune Hjorths efterlämnade material men hann inte klart i dag heller. Dessutom sorterade jag de böcker, häften och klipp som jag fick av Roger Ersson och Carl-Anton Mattsson i går och som ska till AFU.

Under eftermiddagen åkte jag och Anneli till Bauhaus och köpte en packning till vårt läckande handfat på stora toaletten. Nu är det bara att hoppas att det ska gå att få dit på ett bra sätt också så att läckan inte fortsätter. 40 kronor kostade det hela vilket var billigt med tanke på att vi ett tag var inne på att ringa efter en rörmokare. Det hoppas vi slippa.

När vi väl var där slog vi till på en elektrisk grilltändare och den visade sig fungera klockrent. Ni kan se den här ovan eftersom vi testade den i kväll. Nu frågar man sig givetvis varför vi inte köpt en för många år sedan. Det här är ju tusen gånger bättre än att hålla på med tändvätska som är både miljöfarligt och inte så bra att andas in. Manualen har några fina översättningar till svenska. En av dem, som handlar om att man bara ska hålla enheten i handtaget (annars bränner man ju fingrarna av sig), lyder: ”Tändas i tändarens handtag.” Visst. Med tändstickor eller vad?

Köttet som vi lade på grillen inköptes vid dagens besök på Coop Forum i Vällingby där vi veckohandlade i vanlig ordning. Mycket folk ute och på de flesta ställen som vi passerade var parkeringsplatserna fulla. Lönen bränner väl i fickan kan man tro.

Tittade på kvällens fotbollsmatcher i VM också. Otroligt att Holland, med hjälp av en lätt ramlande Robben, kunde vinna sin match över Mexiko. Knappast rättvist men kul eftersom Holland är ett roligt lag att se. Och kvällens sena match, med straffavgörande mellan Costa Rica och Grekland, var ju värd att stanna uppe för att se.

Fick ett samtal från en person i säkerhetsbranschen som jag känner som undrade över en man som kontaktat honom. Mannen visade sig vara en person som säger sig ha blivit ombordtagen. Googlar man på honom dyker ordet ”hoax” upp rätt många gånger så det var lätt att varna för vidare kontakter. Kanske inte den person man bör ta kontakt med.

Alla Tintin-albumen plus Hergé själv!
tintinhelark140629
Och några fina Tintin-märken från Frankrike och Belgien.
tintinmarken140629nyc
Rymdfrimärken från Papua Nya Guinea, San Marino, Belgien och Marshallöarna.
rymdgunnar140629j

Loading