Datorfix och bokjobb

nyavagen80015
I dag visade det sig att också Digital Inn kunde vara riktigt kundvänliga och när jag kom dit vid 11-snåret så fanns chefen på plats. Då var det inte längre några som helst problem med något och jag fick byta upp mig till en annan dator. Men det tog ju lite tid att få in Officepaketet så jag åkte hem emellan för att jobba lite med ”Mötet i gläntan” under de 90 minuter som vi kommit överens om.

Niklas motläste bibliografin och så kunde jag justera en massa saker där. För det visade sig att den version som jag hade sparad inte var den som sedan gick i tryck. Och var den tryckfärdiga bokens Quarkdokument finns, det vet ingen. Senare på dagen petade jag in saker som saknades och när jag var klar hade bibliografin växt med med 12 sidor, så nu har jag 20 sidor kvar att skriva på.

Tillbaka till butiken fick jag datorn och köpte också en ny högtalare av mindre modell än dem jag hade förut. Så nu är det hela mera reseanpassat. På väg tillbaka hem såg jag att de har börjat bygga den nya vägen som ska gå genom vår lilla skog. Den väg som vi under många år kämpade emot och lyckades få försenad i alla fall. Nu ska den byggas. Till vilken nytta har vi frågat oss. Slängde upp paddan och tog en bild när jag passerade arbetsplatsen, ni kan se den lätt suddiga bilden ovan.

Vägen ska vara klar i december 2016. Största möjliga miljöhänsyn ska tas vilket innebär att de kommer att hugga ned en massa träd. Jojo.

Men säg det som enkelt kan vara! Den sladd som jag köpt som dvi-ingång mellan projektorn och datorn visade sig inte funka. Åkte tillbaka till Sundbyberg en gång till för att byta den eftersom supporten trodde den var trasig. Då hade jag dessutom testat att byta ut den sladd som gick från projektorn till en annan som jag hade liggande. Åter hemma så visade det sig inte alls vara fallet och nu åkte jag till Web-hallen i Barkarby för att hitta en lösning. Köpte en ny sladd som inte heller den visade sig funka.

Med tanke på att jag ska till Spanien och hålla föredrag i morgon så var detta inte helt bra så jag och Niklas gick ned i källaren och kopplade in oss på teven där istället för på projektorn. Inte heller det gick. Däremot när jag körde från HDMI! Ännu ett samtal till supporten gav vid handen att jag hade en mellankoppling för mycket och att signalen helt enkelt inte orkade hela vägen fram.

Ny sladd behövdes för att fixa detta… Eftersom Markus hade bilen (träning) så kunde jag inte åka och köpa någon ny men fick till slut tag på Markus som löste det en halvtimma innan Web-hallen stängde. Och den sladden löste mina problem!

När jag var nöjd med föredraget så packade jag en kabinväska med det jag ska ha med. Den blev faktiskt inte ens full.

I kväll fick pojkarna var sin julklapp som råkade glömmas bort och som vi sedan inte hittade. Två biocheckar som de nu kan förlusta sig med. God jul! Bättre sent än aldrig!

Uppstigning 05.30 i morgon.

Loading