Fortsatt korrjobb och ny telefon

expresslo1952
Satte mig en stund och gick igenom ett av de sista korren till ”Mötet i gläntan” vilket gör att Håkan under kvällen ska försöka få ihop alla kapitel till en hel bok (vilket han fick!). Nu återstår snart bara omslaget och det känns hemskt skönt eftersom jag måste börja fokusera på nästa nummer av UFO-Aktuellt så snart som möjligt.

Bilden här ovan har inget med boken att göra utan är ett foto av en löpsedel och en förstasida från Expressen den 29 september 1952. Båda handlar om den berömda Morabilden från september samma år. Jag har ägnat ett kapitel åt bilden (eller rättare sagt bilderna, det var två) i min senaste bok ”UFO – spökraketer, utomjordingar och ljusglober”.

När jag höll på och skulle fotografera tidningen och löpet hör ovan inträffade en lustig sak. De båda läggen (som man kallar de bokliknande inbindningarna av tidningar och löpsedlar) stod intill mig och jag var just i färd med att ta fram dem då kvällens nattredaktör Jörgen surfade in på Expressens chefredaktörs blogg (eftersom Jörgen är löpsedelsintresserad) och då råkade hamna på en blogg från 2001 där Thomas Mattsson visade upp ett löp med rubriken ”Ögonvittnen säkra! Det var ett flygande TEFAT! Flera sekunder – Skånes västkust”.

Precis när jag höll på med mitt lägg med Moralöpet hörde jag Jörgen läsa upp rubriken! Ni kan se den här. Jag gick givetvis runt bordet för att se vad det var han pratade om och upptäckte då att löpet var från den 1 juli 1952 – och alltså satt i original i det lägg som jag hade stående på min plats!

Världen är en liten plats ibland vilket alla som läst min bok ”Osannolik” kan intyga.

Så nu när jag har chansen att begära upp dessa gamla klenoder från DN/Expressens arkiv så gjorde jag det för att ta en bild av dem.

När jag gick till jobbet regnade det och det fortsatte det med under kvällen, men inte särskilt mycket det ska sägas. På jobbet fick jag en belöning för mitt trotsande av naturkrafterna i form av en ny Iphone 5S som jag länge velat ha. Bättre kamera och bättre prestanda över lag.

Innan dess var jag på fackmöte som behandlade redaktionsledningens nya plan för att flytta kraft från papper till nät där fackledningen informerade ett fullsatt rum med oroliga medlemmar. Därefter bokade jag och Hanna Fahl biljetter till Wien och Eurovisionsfinalen där i maj. Hanna stannar hela veckan medan jag åker ned på fredagen och hem på söndagen.

Har också fortsatt att hjälpa en kille som tog en film från Danmark förra året och tror nu att jag hittat förklaringen. Ni kan se filmen och vår diskussion på Youtube. Mitt tips är stjärnan Vega.

Sedan har jag fortsatt att diskutera George Adamski med mannen från Portugal, som av allt att döma anser sig vara släkt med Adamski, men jag måste erkänna att det inte är så lätt att förstå honom alla gånger. Det verkar i alla fall som han vill stoppa George Adamski Foundation i USA på något sätt. Det lär han få svårt med.

Kvällens mat intogs med Staffan i vanlig ordning men också med vår inhoppande sportredaktör Sujay Dutt. Sujay åt fläsk och jag och Staffan biff. Svårare än så var det inte.

Sista dagen på passet!

På vägen till jobbet kunde jag konstatera att vägbygget i kurvan fortskrider.
vagbygget150303m

Loading