I väntan på mörkret

solmörker_01
I dag blev det inte något UFO-Aktuellt men väl en del annat. Som att ta bilder till en blogg som jag sedan skulle skriva klart på jobbet. Bloggen handlar om solförmörkelsen den 20 mars och har som fokus hur man ska klara sig från skador när nu många kommer att titta mot solen. En av bilderna kan ni se här ovan och bloggen kan ni läsa här.

Åt en färdigmat i all hast hemma för att också hinna fortsätta läsa i min nya Bibliotekstjänstbok, Joe Abercrombies ”Half the world” som så här långt (sidan 155) är intressant och medryckande. Jag gillade hans förra ”Half a king” som jag också läste för BTJ.

Det har varit en fin dag med sol och lite värme men en massa blåst, vilket har dragit ned helhetsintrycket. Mindre kul är att jag också tvingas gå en fyra gånger så lång väg till bussen eftersom vägarbetet i skogen nu förstört all vettig mark att gå på. Lera, lera och åter lera.

Problemet är bara att jag då måste ta bussen på andra sidan kommungränsen vilket kostar extra men jag bad föraren om att få vänta med att dra kortet tills vi kom fram till min vanliga hållplats, och det fick jag.

När jag och Staffan var på väg tillbaka till DN efter att ha ätit på Lilla Asien i kväll lyste Venus otroligt starkt på himlen i väster. Jag blev tvungen att stanna till för att ta en bild. Ni kan ana Venus på bilden här nedan. Och det visade sig vara ett smart drag för bara en halvtimma efter det att jag satt mig vid datorn igen ringde mobilen och en man från Gotland berättade att han sett flera ljusstarka föremål på himlen under kvällen. Ett av dem i väster.

Han hade sett andra ljusstarka föremål på himlen och jag kunde hjälpa honom med att identifiera dem alla som stjärnor och planeter. Föremålen hade synts i timmar och även under flera dagar.

Det är givetvis inte lätt för en person som inte har en aning om stjärnhimlen att veta vad man ser. Så det var bra att han letade reda på mitt telefonnummer och tog sig för att ringa.

Men som så ofta när en person får en förklaring så gräver han heller hon fram ytterligare iakttagelser för att fylla tomrummet. Men inte heller de var särskilt dramatiska utan rörde sig om ljuspunkter som rört sig över himlen, möjligen satelliter.

Förutom de sedvanliga nyhetsartiklarna så hann jag också jobba lite med att förbereda mig inför Mellofinalen men den saken kommer jag att fortsätta med i morgon.

DN-skrapan, där vi inte längre sitter, och så Venus till höger ovanför gatlamporna.
dnvenus1503k

Loading