Niklas fyller 23!

niklaswebbsla14
I dag fyller min och Annelis älskade Niklas 23 år vilket känns stort. Det var länge sedan han var en liten pojke nu. Som förälder är det lätt att känna sig stolt över ens barn, något vi gör när det gäller såväl Niklas som lillebror Markus (som blir 21 i maj).

Niklas har valt att utbilda sig till journalist och är klar och utexaminerad sedan i juni förra året. Sedan dess har han kämpat för att hitta ett jobb i en bransch som hela tiden krymper och dras med nedskärningar. Därför är det riktigt kul att han efter två provdagar på Metro i början av veckan nu blivit ombedd att komma tillbaka och jobba fyra dagar till under nästa vecka.

Det är han verkligen värd eftersom massor av mejl med ansökningar till rader av tidningar och radiostationer. Hittills har han mest jobbat på Skaraborgs Allehanda i Skövde, en bra och lärorik arbetsplats den också.

På bilden ovan, som är tagen den 4 augusti förra året, sitter Niklas och jobbar som webbredaktör på Skaraborgs Allehanda i Skövde.

Firandet får vänta lite även om han fick en present i dag men eftersom jag jobbar kväll och både jag och Anneli är borta i Linköping (där jag håller föredrag) på fredag och sedan fyller hela lördagen med att bevaka Melodischlagerfinalen på ”Friends” så har vi bestämt att fira Niklas på söndag.

Själv har jag försökt få undan en massa papper från köksbänken och in i mitt rum eller i de pärmar där de ska sitta. Tog ett par timmar. Sdan blev det nudlar och korv till mig och pojkarna och en stunds ”Simpson´s”. På bussen fortsatte jag att läsa i ”Half the world” – fortfarande bra, hann till sidan 211 – och på jobbet skrev jag en blogg om fredagen den 13 – som ju inträffar i morgon.

Det blev ett antal artiklar till men inget stort. Och eftersom kvällen blev lugn hann jag förbereda mig en del inför lördagens Mello också, vilket var bra med tanke på att det blir lite tid över till det i morgon.

Vår tidigare arbetskamrat Bosse Keskikangas mötte upp på La Barca dit först jag och sedan Staffan anslöt. Kul att träffa Bosse en stund då och då. Han var vid gott mod och såg ut att ha det bra nu när all tid blivit fritid.

Framåt kvällen ringde Mary som brukar höra av sig ungefär en gång om året för att diskutera vad det kan vara som lyser på himlen just då. Venus och Jupiter blev svaret i kväll. Mary vet inget som stjärnor och planeter men undrar ofta över dem ¬ och då lyfter hon luren för att ringa mig. Lite trevligt. Nu passade hon också på att fråga vad hennes barnbarn skulle studera för att bli något som har med rymden att göra.

På tal om astronomi och rymden så skrev jag en artikel om en upptäckt av vatten på Ganymedes, Jupiters största måne. Tyvärr kommer ingen sond att komma fram dit för att titta närmare på detta förrän 2033! Vilket känns lite lätt avlägset.

Men nu är passet slut vilket vi uppmärksammade genom lite fika efter midnatt. Hemma, vid 01.30-tiden, plockade jag i ordning en massa kassar som vi ska med oss till AFU i morgon och även dator, kanon och annat som jag behöver till föredraget i Linköping.

Loading