Trädgårdsdags

anneligraver150426
Solen skiner och vi har jobbat i trädgården och i garaget. Anneli rensade vårt lilla trädgårdsland och jag hjälpte till med att rycka upp ogräs och tippa det hela i komposten. Sedan åkte de nya jordgubbsplantorna ned. Garaget bjöd på ytterligare överraskningar i form av saker som kunde slängas innan det var dags för lunch. Nu ligger allt i en osorterad hög framför dörren.

Men jag har också jobbat med ett pressutskick inför det att ”Ghost Rockets” ska visas på Doc Lounge i Göteborg på tisdag. Mejlade iväg det till tre medier nu på förmiddagen men fler ska det bli i kväll. Någon presskonferens, som i Norrköping, blir det ju inte och jag vet uppriktigt inte hur mycket reklam Doc Lounge självt har gjort inför visningen. Några 130 i publiken lär det nog inte bli.

Vid 12-tiden kom Henrik från Kälvesta och vi gjorde upp köpet av hans badmintonklippkort i Spånga. Henrik mejlade mig för ett par dagar sedan efter det att han läst min blogg och sett att jag och Stefan spelade i Spånga där han hade två klippkort som han inte längre kunde utnyttja. Så nu sålde han dem till oss för ett bra pris. Det visade sig att Henrik jobbat som journalist i Sundsvall en tid.

På väg till jobbet plockade jag fram ”Vid tidens ände” igen. Det har varit så mycket annat att göra den senaste tiden att läsandet blivit lidande. Men boken är fortfarande bra och just nu läser jag om pestens härjningar i början av 1600-talet. Resan går fort när man har sådant sällskap.

På jobbet kom mycket att handla om Nepal och jordbävningen där även i dag. jag ringde Robin Trygg som befinner sig på 5.600 meters höjd i Himalayamassivet och han berättade hur en glaciär över dem hotade att rämna. Inte bra och inte så lätt att ta sig därifrån.

Smög iväg till La Barca med Staffan för att inta en Filé Oscar medan Staffan satsade på biffstek med lök. Till dem fick vi en skål med stekt potatis att dela på. Och nu är det så ljust att solen faktiskt är uppe till och med när vi går tillbaka till redaktionen för att arbeta igen. Skönt.

Kvällen puttrade med med en del halvstora nyheter som höll sajten igång. Men på något sätt så har övriga nyhetsflödet stannat av något sedan jordbävningen. Ibland har världen svårt att hinna med mer än en stor nyhet.

Skrev en blogg om några nya smällar, ett par i Norrköping och en i Skövde. Gjorde det sedan Anders i Norrköping själv blivit öronvittne till ett par natten till i dag. Nu verkar både Skövdes och Norrköpings smällar ha fått sin förklaring.

I kväll kom båda pojkarna tillbaka hem. Niklas med ett hyreskontrakt inför sin sommar i Skövde och Markus från några dagars golf i Vadstena.

Och precis när vi skulle göra kväll, på slaget 01, kom filmen som visar hur lavinen krossar baslägret på Mount Everest. En tysk bergsbestigare tog den. Skrev snabbt och publicerade medan Amanda gjorde klart med inbäddningen av klippet. Kom iväg 01.20.

Loading