Samtal om Henry

lindochvalentine1505bb
Blev sittande uppe till 03 i natt med en god bok och sedan
lite tvätt som skulle plockas ned så jag sov till framåt 09 nu på morgonen. Hade egentligen tänkt jobba med Eurovision men blev istället engagerad i ett par telefonsamtal, ett till Henrys sambo Barbro, som nu blivit ensam och är ledsen, och ett till Henrys dotter.

När jag hade pratat klart med de båda var det bara att börja fundera på lunch. Niklas hade lite bråttom eftersom han skulle in på personalfest med Metro på Gröna Lund. Snodde ihop ett par burkar Bullens, en burk vita bönor och ett gäng stekta ägg som vi intog framför ett avsnitt ”Simpson’s”.

Eftersom jag ligger lite efter med att svara på brev tog jag en stund framför datorn och plitade ned ett par svar. Ett av dem från en ufointresserad man som brukar skriva lite då och då men nu var det flera år sedan sist. Han ville diskutera Gösta Carlsson-fallet och jag försökte svara honom så gott det gick.

På tal om Gösta Carlsson så ligger ju min uppdaterade version av ”Mötet i gläntan” på tryckeriet sedan ett par veckor och det börjar väl närma sig en publicering.

Och på tal om böcker så läste jag ut seriealbumet ”Linda och Valentin – Samlade äventyr 3” på tunnelbanan till jobbet i dag. Ni kan se en del av en sida ur albumet här ovan. Började läsa den i går och samlingen, som bjöd på tre sammanbundna album, var inte alls tokig. Hade också med Håkan Håkanssons ”Vid tidens ände” som jag inte hunnit läsa i på ett tag då annat kommit emellan och nu är jag framme på sidan 288. Lika bra som förut och man får massor av idéer när man läser denna fantastiska historielektion.

Skrev en blogg om hur gamla rymdskepp och rymdstationer skickas ned på ett visst ställe i havet mellan Nya Zeeland och Antarktis där rymdens kyrkogård nu finns. Spännande för framtida arkeologer!

Den som vill ha koll på hur många satelliter som cirklar kring jorden kan med fördel vända sig till UCS satellite Database. För det finns en hel massa satelliter där uppe.

Och mat blev det på La Barca där Staffan och jag fick sällskap av Sujay Dutt i dag. Alltid trevligt när vi blir tre vid bordet. Jag tog en pizza, mest för att de var så länge sedan.

På jobbet rullad det på. Rätt mycket att göra även i dag. Boko Haram ser alltid till att det finns saker att skriva om. En terrorgrupp lika vidrig som IS och dessutom formerad som en sekt.

Loading