Från AFU till Norra Brunn

brunnbjorn150609
Upp tidigt för att åka till Norrköping och AFU i morse med ett stopp i Nyköping för att hämta upp Carl-Anton och hans Britt-Marie som skulle åka med. Men innan vi lämnade stan satte jag mig i Parthenons källare och signerade några exemplar av ”Mötet i gläntan” till folk som beställt den. Och sedan packade vi bilen med en massa tidskriftssamlare som Carl-Anton fixat till AFU.

I Norrköping träffade vi Anders och hela Fas3-gänget plus Sven-Olov och övriga som jobbar på arkivet. Jag plockade upp en liten påse med böcker och annat som jag samlat på mig sedan sist och som nu skulle till arkivet. Och efter en stund dök Lars-Göran Nilsson, meteorolog och reporter, upp för att intervjua mig om ufo för tidskriften Allt om vetenskap.

Lars-Göran har skrivit böcker om väder och är mycket kunnig i sitt ämne och nu när han ska skriva om ufo så lovar han att närma sig ämnet vetenskapligt, och det tvivlar vi inte på att han kommer att göra.

Efter lunch på Cafe Swartz (raggmunk med fläsk i vanlig tisdagsordning – och där träffade vi också Håkan B) var det bara att ta emot nästa intervjugäng, den här gången i form av de danska radiojournalisterna Andreas Jeppesen och Kenneth Frydensbjerg som anslöt med tåg för att intervjua mig och Anders om tidig dansk ufologi och med fokus på H C Petersen. Jag fick berätta om hur det gick till när den danske majorens ufoarkiv hamnade i Sverige och lite om hans, och vår, inställning till fenomenet.

Men de danska journalisterna ville också lyssna på en del av de inspelningar vi har med Adamski och HC, tyvärr gick det ganska dåligt eftersom bandspelaren inte klarade rätt hastighet. Nu får jag digitalisera några band här hemma istället så att de ska få något att använda i programmet.

Klockan 15 var jag tvungen att åka tillbaka till Stockholm eftersom jag och Anneli skulle gå med Ylva på ståupp på Norra Brunn med middag före. Nu var det som vanligt långa köer in till stan så jag fick ringa Anneli och säga att jag aldrig skulle hinna hem för att hämta henne utan fick ta mig direkt till Surbrunnsgatan. Istället parkerade jag utanför DN, tog tunnelbanan till Rådmansgatan och gick sedan mot Norra Brunn, som ännu inte hunnit öppna.

I väntan på Anneli gick jag till Hard Rock Cafe och tog en Kilkenny på fat tills Anneli anslöt och så gick vi till Norra Brunn för att träffa Ylva och äta. Och det blev en riktigt kul kväll med ståuppunderhållning i toppklass, utmärkt löjromstoast och helt okej wallenbergare (Anneli åt lax). En fullsatt lokal garvade sedan i två timmar åt Ami Hallberg Pauli, Anne Westin, Björn Gustavsson (bilden högst upp) och Johan Glans. Alla fyra var hur bra som helst och hela publiken fick en helkväll.

Efter att ha stannat till hos Ylva för att hämta en lånad ryggsäck så åkte vi hem, nöjda och glada. Först vid 01 var jag i säng.

Anders visar Andreas Jeppesen och Kenneth Frydensbjerg något spännande.
danskarnaafu1506
Några ur AFU-personalen tar en gemensam fikapaus.
afuganget150609
Lars-Göran Nilsson på AFU.
afulgnilsson1506
Jag och Ylva fotograferade på Norra Brunn av Anneli.
brunncsylva150609
Johan Glans.
brunnglans150609
Ami Hallberg Pauli.
brunnami150609
Anne Westin.
westinbrunn15
Garagebygget gick framåt under dagen.
garage150609m

Loading