Målning i gryningen

image
Eftersom jag ändå vaknade 07.30 så bestämde jag mig för att gå upp efter några fruktlösa försök att somna om. Så klockan 08 var jag igång och målade grundfärg på garaget. Det duggade lite men det var inget som störde.

Hann måla hela södra sidan och lite på östra och en stor del på västra, den som vetter mot huset.

Klockan 11 fick jag hjälp av Niklas och det var skönt eftersom både rygg och högerarm tagit en del stryk. Inte minst den eländiga ryggen som ännu inte är bra.

Någon lunch blev det aldrig, det hann jag aldrig, men vi hade i alla fall kommit en bra bit på väg när jag lämnade Niklas för att åka till jobbet. Och när Anneli kom hem från sin utflykt till Dalarna så fick hon ta över penseln.

När jag ”ilade” till bussen värkte ryggen rätt ordentligt och efter några timmar på jobbet fick jag gå undan för att göra några övningar. Hade ont hela kvällen och vägen till La Barca kändes som en Golgatavandring.

Eftersom det är både min och Staffans sista dag innan semestern slår till i morgon så beställde vi var sin planka; jag med entrecote och Staffan med oxfilé. Vi satt bredvid ett av de öppna fönstren och solen lyste trevligt på oss. Det kändes nästan som sommar.

Det blev en lugn kväll på jobbet. Fick skriva en artikel både för nät och papper om kometlandaren ”Philae” som åter vaknat till liv. Nu får vi hoppas att den får över alla de uppgifter den samlat in i samband med landningen på kometen nu när batteriet åter är laddat.

Har haft en hel del kontakt via Facebook med en tjej som fått stå ut med väldigt mycket i sitt unga liv. Därför känner hon inte så mycket framtidstro. Vi har chattat då och då under kvällen och jag vet inte om jag kan vara till något litet stöd, kanske. Hon har dragits med självmordstankar och känner sig mindre värd och när jag läser kopior av det hon får utstå från killar på nätet så blir jag arg och ledsen på samma gång.

Har också fortsatt hålla kontakten med folk i England för att förbereda resan i september. Har set till så att den tidigare Buforautredaren Steve som bor i Cambridge kan köra sina ufopapper, som han ska skänka till AFU, till min före detta DN-kollega Staffan, som bor utanför samma stad. Steve är nämligen på semester då vi kommer, nu kan vi ändå få med oss hans saker till Sverige.

I kväll är det sista passet med gänget innan semestern drabbar mig i morgon! Så jag bjöd på fika och sedan var det dags att städa av skrivbordet och släcka datorn för ett tag.

Brukar inte publicera mina matbilder utom på Facebook, men här kommer min och Staffans planka.
matlabarca150614

Loading