Ovanliga observationer

Vaknade strax efter 09 av att Mats Nilsson från UFO-Sveriges kansli ringde. Då hade jag hunnit sova nästan sex timmar eftersom jag blev sittande för att titta på OS en stund när jag kom hem i natt. Men det Mats berättade var intressant. En kvinna och hennes sambo som bor öster om Södertälje hade sett en serie märkliga himlafenomen under lördagskvällen.

Lite längre framåt kvällen, efter det att de ätit mat, kunde de se hur fenomenen fortsatte och strax därpå också hur några gestalter befann sig i träden.

Jag har beskrivit det hela lite mer i detalj i en blogg på DN.se i dag. Efter några timmar, då de båda försökt sova, ser kvinnan hur ett slags bubblande fenomen uppstår ute på sjön som fanns i närheten. Och vad konstigare var – en grupp gestalter verkade röra sig på vattnet. Och de märkliga fenomenen på himlen syns fortfarande.

Till slut, en stund efter 03 natten mot söndagen, ringer paret polisen som kommer med en hundpatrull som dock inte upptäcker något. Till slut flyr paret hemmet och flyttar in hos en vän.

Jag pratade länge med kvinnan och gjorde samma bedömning som Mats, hon var helt okej, skärrad men absolut ingen som vi tror fantiserar. Historien är konstig men det är vi ju vana vid.

Det mest intressanta är att hon och sambon filmat mycket av det hela men trots att vi skulle få filmerna under dagen så kom de aldrig. Jag hoppas att de skickar dem i morgon.

I övrigt ägnade jag förmiddagen åt att fixa en del dåliga samveten i form av lappar med att-göra-saker som nu blev gjorda och ett nytt gäng brev som blev skrivna. Bland annat två till ufointresserade i England som jag hoppas vi ska kunna träffa vid ett senare besök där. Två som jag aldrig tidigare haft kontakt med men som sannolikt sitter på intressant material.

Satt vid datorn under några timmar när jag inte lagade mat till mig själv (Markus sov på, kom hem sent i natt). Omelett blev det.

På vägen till jobbet ringde jag upp Anders Grundel som mejlade mig i går. Anders hade sett ett märkligt stjärnfallsregn i går, en riktig skur av stjärnfall på en begränsad del av himlen. Ni kan se min intervju med honom i DN-bloggen ovan. Jag har aldrig hört talas om någon som sett en så kraftig skur av stjärnfall tidigare. Mycket, mycket ovanligt.

På jobbet var det mycket att göra. Följde en miljonmanifestation i Istanbul under tre timmar, skrev en artikel för papperstidningen som jag omarbetade under kvällen och en lång version för nätet. Satt med lurar fram till 20 då jag äntligen hann gå ned till La Barca för en pizza.

Otäckast var när en nederländsk cyklist körde omkull i linjeloppet i OS och föll otäckt i direktsändning. Jag och många andra var övertygade om att hon brutit nacken och dött. Men som tur var klarade hon sig med tre frakturer på ryggraden och en svår hjärnskakning. Inte så bra det heller. Jag skrev i alla fall om detta.

Sista jobbdagen på skiftet innebar att det blev fika vid midnatt. Min tur att handla och jag bjöd på dammsugare.

Sedan blev jag sittande upp och såg på Sarah Sjöström när hon slog världsrekord och vann OS-guld i simbassängen vid tresnåret. Kul! I morgon blir det sovmorgon.

Loading