Englandsplanering

Sov ut ordentligt i morse, hade till och med lagt mobilen i hallen och på ljudlöst för en gång skull. Tack vare det lyckades jag sova till 10 ungefär då den vanliga telefonen ringde. Det var Anneli som sökte mig för att berätta att Motordepån hade ringt henne och sökt mig.

Vi har nämligen haft bilen på service sedan i morse då Anneli lämnade in den. En vanlig 1.500-milskontroll. Det verkstadskillen ville berätta var att vi hade två däck som det bara var 2 millimeter kvar på och undrade om vi skulle byta. Det skulle vi.

När så allt var klart vandrade jag iväg till Motordepån för att hämta bilen. Slog en signal till Stefan som roar sig på en strand i Spanien för att höra när han tänkte komma hem och spela badminton igen. I september blev svaret. Så det blir en lång väntan. Får väl se dagens halvtimmesvandring till bilverkstaden som ett slags substitut.

Har jobbat rätt
mycket med att planera Englandsresan i dag. Bokade färjan Rødby–Puttgarden och färjan Hoek van Holland–Harwich, båda vägarna. Nu återstår att boka boende i Tyskland på vägen ner och upp också. Det går ju inte längre att hinna köra hela vägen hem, tyvärr.

Slog också en signal till Margaret Fry i Wales, 90-årig ufolog som jag har träffat en gång tidigare. Margaret, som jag brevväxlar med (dator är inget förstahandsalternativ), överraskade med att säga att hon bestämt sig för att donera sina rapportundersökningar till oss. Det var ett positivt besked även om vi redan vet från henne själv att en del av materialet försvunnit sedan hon lånat ut det till en väninna vars man troligen slängde bort det…

Senare på kvällen ringde jag Busty Taylor som också han lovat donera saker till oss. Vi pratade en god stund och det var roligt att höra att han börjat hålla föredrag igen. Vi får se om vi kommer att träffa honom den här gången. Busty var osäker på om han skulle hinna få klart med alla de bilder av cirkelfenomen som han lovat skänka till oss. Men det var ingen tvekan om att AFU kommer att få dem, det gjorde han klart ännu en gång.

Mindre bra har varit att jag inte lyckats nå kontakt med kvinnan som ringde in den märkliga rapporten från Södertälje i går. Hon har inte svarat på vare sig mobilen, mess eller mejl. Inget bra tecken. Men jag släpper givetvis inte detta.

En reporter på Länstidningen i Södertälje ringde efter att ha läst min DN.se-blogg om fallet och intervjuade mig om det. Jag svarade försiktigt att vi bara var i början av en utredning.

Och så fick rapportcentralen in ännu en rapport om ljus på himlen i lördags (6/8). Så här skriver Johan Gustavsson på RPC det vittnen berättat: ”Rapporten som kom i i kväll var från Sättra mellan Åkersberga och Norrtälje. Personen såg vid 23-tiden på lördagskvällen ett blågrönt flashande sken i flera omgångar under 5-10 sekunder. Som en serie kornblixtar i tät följd. Observationen gjordes i någorlunda sydlig riktning mot Vallentunahållet.”

Jag har också försökt att få undan lite böcker och snabbläst några som jag vet innehåller ufokapitel så nu har jag fått ihop 544 böcker på svenska som tar upp ämnet i faktaform i min ständigt växande bibliografi.

Framåt kvällen kom Niklas hit tillsammans med Markus som plockat upp honom på väg från badmintonspel på Frescati. Han ska stanna ett par dagar som det verkar.

Tittade ut för att se om det skulle gå att se några perseider men det var helmulet. Och så flyttade vår webbmaster Göran såväl bloggen som afu.se till samma server som ufo.se ligger på. Ska bli säkrare och snabbare tror vi.

Loading