Heldag på AFU

camanders160811afu
Direkt på morgonen satte jag mig i bilen och körde mot Nyköping (inga problem med Södertäljebron) för att plocka upp Carl-Anton och sedan vidare färd till AFU där Anders Liljegren och de övriga väntade. Planen var att hinna prata och gå igenom en del material samt titta på Eurekamaterialet.

Det jobbar ganska många på AFU fortfarande men Anders får jobba hårt för att se till så att vi inte tappar folk utan kan hålla styrkan någorlunda i samma storlek. Dels för att de får saker gjorda och dels för att de ger oss en inkomst från Arbetsförmedlingen.

Jag hade också som plan att filma så att jag får med lite färska bilder till England och Wales i september så under dagen tog jag tio filmklipp med paddan och med Nikonkameran.

Två av lokalerna är UFO-Sveriges förråd där vi har böcker, utställning och tidningslager och där lastade vi av en stor laddning med böcker som jag och Niklas hämtade på Semic i förrgår. Men jag inledde också en storstädning i boklagret/utställningsförrådet och fyllde bilen med tomma kartonger, gamla utställningsskärmar, rent skräp och apparater som ingen längre använder. Allt kördes till återvinningsrummet några hus bort.

Efter denna mycket goda gärning betade vi av ett antal lokaler och stannade en lång stund i den lokal som används för att packa upp sändningar som den från Eureka. Anders hade hunnit grovsortera allt på ett bra sätt och det är ingen tvekan om att vi har fått ta hand om en riktigt fin samling material.

I samma lokal står också en hel del material från våra Englandsresor som ännu inte hunnit införlivas med arkivet i övrigt. Jag kikade på en del av det och föreslog sedan skanning av tre saker: En bunt Buforarapporter som vi fick av Judith Jafaar, några pärmar med rapporter om trekantiga föremål som vi fick av Omar Fowler och några mappar med bra rapporter som Dave Sankey skänkte oss.

Det finns en guldgruva av information på AFU, det gäller bara att hinna organisera det.

När vi ätit lunch (raggmunk med fläsk!) på Stars and stripes, vandrat i lokaler, filmat och diskuterat, så var det dags för mig och Carl-Anton att åka hemåt. In i de mörkaste av moln. Men det var inte förrän jag lämnat Carl-Anton i Nyköping och hjälpt honom att bära ned några lådor böcker i Parthenons förråd, som det började regna på riktigt. Och då bara en kort stund.

När jag kom hem sken solen, Anneli hade börjat med maten och båda pojkarna var hemma. Jag fick i uppdrag att tända grillen och fixa korven och när Ylva kom, strax efter mig, så blev det var sin gin och tonic. Perfekt.

Sedan hamnade vi i soffan för att fika och titta lite på när Stenson spelade golf i OS.

När Ylva åkt gick jag och Markus och för att titta på perseiderna. Jag hade fixat kameran och skulle sätt upp den några minuter innan Markus kom. Och då kom en riktigt fin perseid! Klockan var cirka 22.55 och den gick lågt och ganska långt i öster med riktning syd. Givetvis hade jag inte fått igång kameran då. En bild av en annan, inte lika stark, kan ni se här nedan.

Anders framför en av hyllorna dit han sorterat papper ur Eurekasamlingen.
eurekapapper160811afu
Några rara tidskrifter ur Eurekasamlingen.
interplanet160811bsrf
Och en del band samt filmer.
eurekaband160811afu
Kenth Cederborg jobbar med digitalisering av kassettband på AFU.
kenthc160811
Anders Liljegren och Carl-Anton Mattsson bland tidskriftshyllorna.
camalmagazin160811afu
En titt på en del av samlingen böcker om magi.
booksmagic160811
Carl-Anton i ett av de tre biblioteken.
camlaser160811vv
Fikapaus på AFU.
fika160811afu
UFO-Sveriges bokförråd i Norrköping.
usbokforrad160811
Ylva på grillmiddag i kväll.
yc160811har
En av ett antal perseider som fastnade på min time lapse. Perseus i mitten.
perseid160811

Loading