Förhandling, UFO-Aktuellt och Kungsör

hielte160810
En rätt lång dag den här onsdagen som började med att jag körde hem Niklas och Markus dator (som han ska låna nu när lillebror åker tillbaka till USA om några dagar) innan det var dags att slå sig ned vid förhandlingsbordet på DN tillsammans med Thomas Lerner med Fredrik och Marie på andra sidan. I nästan två timmar satt vi där och strax före 12 var vi klara efter ett bra och produktivt möte.

Under tiden hade både Tony Ekberg och Anders Berglund hunnit ringa så det var bara att ringa tillbaka. Och där fanns idéer på att skapa en cold case-grupp inom UFO-Sverige för att titta närmare på de intressantaste äldre fallen som vi inte fått någon lösning på. Bra tanke som vi har diskuterat förut. Nu blir det ett första möte för gruppen på AFU den 10 september som jag tyvärr inte kan vara med på då jag är i Mariestad.

Sedan bar det av till Västerås för att hämta de lådor med UFO-Aktuellt som ska levereras till Presstop-butikerna och till AFU för lager och försäljning. Men så blev det inte riktigt eftersom jag blev stående i en fyra kilometer lång kö mellan Enköping och Västerås sedan fem bilar krockar längre fram på E18. För min del tog det drygt en timma innan jag kunde rulla förbi olycksplatsen och då hade Håkan gått från jobbet så jag fick åka till Hallstahammar istället.

Med ett gäng lådor med UFO-Aktuellt i bagaget fortsatte jag till Kungsör där jag hade bestämt träff med Ingemar Hielte, en gammal ufointresserad man som en gång i tiden var med i kontaktpersonen Sten Lindgrens grupp. Vi har pratats vid då och då genom åren, mest på stämmor och möten, och nu hade Ingemar lovat att plocka fram till gamla papper till AFU.

Nu blev det inte riktigt så eftersom han inte hade hittat dem så vi tog en kopp te och bulle och pratade en stund istället. Han får leta vidare!

Ingemar visade mig bilder på moln, som han menade inte var moln, och på en teveskärm där han tyckte sig se varelser i en bild som publicerades under väderprognosen. Ni kan se honom visa dessa här ovan. Själv hade jag mycket svårt att skilja molnen från moln och några varelser var inte lätta att upptäcka.

Givetvis är det många som undrar hur det går med fallet i Grödinge utanför Södertälje. Flera har ringt under dagen och på Facebook har många ställt frågan. Svaret är att ingenting händer just nu eftersom paret som gjorde observationen inte orkar prata mer. Tyvärr har detta gjort att vi heller inte har fått de filmer som paret tog och som de lovade skicka.

Så det är bara att vänta tills det har lättat och de mår bättre.

När jag till slut kom hem framåt 18-tiden blev det middag med Anneli och Markus och sedan åkte vi två (minus Markus som drog till banan) till Coop Forum för att veckohandla.

Hemma igen satte jag mig en stund med lite nya frimärken som Ole skickat mig från Oslo. Ni kan se dem här nedan. Många av dem var helt nya! Det svenska albumet får jag ta tag i vid ett tillfälle längre fram i höst. Hade också fått ett par nya spännande böcker på posten, bland annat en om Scientologerna.

Har också haft kontakt med FUFORAS ordförande Anna Greus som tvingades göra nästa nummer av Yhteys själv (fick lära sig InDesign) eftersom redaktör blivit svårt sjuk. Anna berättade att de gärna ville komma över på studiebesök på AFU under 2017. Vore ju kul!

Markus bakade kaka i dag. Jobbar sista dagen på golfbanan i morgon och snart åker han till USA igen. Dags att bjuda på avskedsfika där.

Efter att ha kört igång en tvättmaskin var det dags att koja vid 00.30.

Kön som jag satt i drygt en timma.
koe18160810
Fina svenska frimärken där ett är stämplat Moholm, inte långt från Mariestad.
moholm160810
Ytterligare en del spännande märken.
flermarken160810
En del roliga rymdisar!
rymdisar160810
Och några fina amerikanska rymdhelsaker.
rymdisar2160810

Loading