Fotograferad

Var uppe vid femsnåret och hällde i lite droppar i ögat innan jag gick och lade mig igen. Skulle upp efter 06 för att ta mig in till S:t Erik och skulle egentligen ha fått hjälp av Anneli att droppa i medicinen men jag tyckte det var bäst att hon fick sova.

På sjukhuset fotograferade de ögat så att jag själv kunde se den relativt djupa spricka som jag har mitt i synfältet, det var ju den vägen som bakterierna tog sig in i hornhinnan. Såg inte så kul ut.

Dessutom fick jag besked om att laboratorietestet visade att jag faktiskt har rätt medicin för just de bakterier som har slagit sig ned i ögat – vilket ju kändes bra. Någon bättring i övrigt var det väl inte och jag ser fortfarande illa på vänster öga.

Nu, ett antal timmar senare, tycker jag dock att sikten klarnat något. Har fått ökad dos av medicinen och det var nog bra. Men bra ser jag inte.

Lyckades i alla fall ta mig till Bilprovningen och få bilen okejad trots motljus som bländade mig. Nu är det i alla fall klart.

Mötte förresten ”Lassie” (om ni minns Expressens spalt) på vägen hem då Staffan Westerberg klev på vid Odenplan och satte sig mitt emot mig och började prata i sin mobil. Såg ut som en luffare men det är väl så han ska se ut.

Dagen har varit lite trevande i övrigt. Har sett på teve och läst några sidor i en bok. Inte särskilt dramatiskt. Mamma har genomgått en stor undersökning på sjukhuset i Skövde i dag och var enormt trött när jag pratade med henne för en stund sedan. Men de hittade inget alarmerande vilket kändes skönt.

Och så en liten ”ufonyhet” som jag hörde på Mix Megapol strax efter 13 när jag stod i kön till Bilprovningen. Då ringde en försäkringskille in och berättade hur han fått ett samtal från en ung man i Härnösand som sa sig ha blivit bestulen på några kalendabrar och ett par ”rymdstenar”. När han kom dit för att kolla upp detta underliga påstående visade det sig att ”rymdstenarna” hade mannen fått av några utomjordingar som nu hade kommit tillbaka för att hämta dem. Ljusstakarna hade någon annan gått in genom väggen och tagit.

Mannen var övertygad om att det var så det hade gått till men försäkringskillen tyckte det verkade lite knepigt och ringde mannens mamma. Och då viade det sig att hon också hade haft besök av utomjordingar som plockat med sig något även därifrån.

Det blev ingen försäkringsutbetalning.

(Pust. Jag skriver detta på den bärbara datorn med näsan sju centimeter över tangentbordet. Därför blir det inte så mycket mer än bloggen skrivet varje dag.)

Loading