Hemma igen

Bild
Hemma igen efter några dagar i Skaraborg. Bilden ovan är inte från idag utan från den 1 januari och föreställer Venus och månen som de senaste dagarna bildat ett vackert par på himlen.

Venus har lyst som ett landande flygplan över nyåret och många har mejlat både UFO-Sverige och Dagens Nyheter och undrat över vad det är de ser. Att Venus lyser så starkt beror bland annat på att molnen äntligen har lämnat himlavalvet och att kall luft gör luften stabil och sikten bra.

Förutom Venus har ett stort antal ufoballonger ställt till det för folk på nyårsafton. UFO-Sverige har fått in omkring 50 rapporter. Ibland undrar man ju hur det kommer sig att personer som står och tittar på fyrverkerier vid tolvslaget på nyårsafton tror att utomjordingarna skulle fara fram i små orangelysande farkoster just då. Tidningar över hela landet har också fått in rapporter och jag ser att flera av UFO-Sveriges undersökare har intervjuats av dem.

Själva avslutade vi nyårsfirandet i Mariestad med att besöka mamma på sjukhuset igen. Jag hann också titta in en timma till amatörastronomen Rune Fogelquist och prata bort en stund. Alltid trevligt. När vi hade käkat en bit på en ny thairestraurang, lämnat en blomma till Ulla som vattnar blommorna åt mamma medan hon är borta och handlat lite reakläder till barnen så drog vi öster ut tillbaka till Järfälla.

Det var i alla fall skönt att komma hem igen. Tyvärr kände jag hur en förkylning kom krypande i slutet av kvällen och när jag skulle gå och lägga mig vid 22-tiden så krävdes det dubbla filtar och en Reliv för att kunna somna. Vilket ändå tog sin tid. Vaknade efter 03 av att jag hostade och fick gå upp för att ta en klunk Noskapin.

På vägen ut till köket såg jag hur det lyste från Markus rum och när jag öppnade dörren satt Markus och spelade spel för fullt. Jag kan lugnt säga att jag inte blev så glad. Efter att ha somnat om ett par timmar så plockade jag bort hans tangentbord innan jag gick till taxin för att åka till jobbet. Nu blir det ett par dagars datorförbud.

Loading