Ernst igen

Bild
Satt några timmar med Ernst Linder och bandade minnen i dag igen . Som vanligt ett intressant samtal där Ernst, som var ordförande i Ifologiska sällskapet på 1960-talet, berättade om hur han kört bil genom Saharaöknen – och fått soppatorsk när det var tolv mil kvar – och bestigit Kilimanjaro. Bland annat. Ernst hade också några nya gåvor till AFU. En fantastiskt fin ordförandeklubba från Ifologiska där själva klubban var ett genomskinligt, formgjutet tefat (ovan) och med ett skaft av metall där ett batteri satt (nedan). Men också en vacker ufodetektor av samma årsmodell.

Vi kommer att fortsätta träffas för att banda fler minnen. Sedan hittade vi också en hel pärm med material från Ifologiskas möten som Ernst nu ska gå igenom. Jag får den nästa gång vi ses.

I förmiddags körde jag iväg Markus till Hässelby golfklubb för samling. Sedan åkte elva av juniorerna och deras ledare iväg på ett tre dagars läger utanför Norrtälje. Gissa om han såg fram emot det! Ska bli kul att se hur han tyckte att det var när han kommer tillbaka igen på lördag. Golf har verkligen blivit hans grej och efter det att Bele misskött hans innebandylag och låtit det lösas upp så tror jag att det blir golf för hela slanten nu.

I dag har vi också bestämt oss för att åka till Karlstad i nästa vecka för att hämta hem Sven Magnussons datorer som vi får ta över. Sedan kommer vi att jobba för att se till att den sista Sökaren som finns i en av dem ska komma ut innan årets slut.

Det har hänt mycket annat. Bland annat fick jag en intressant länk till en artikel om allas vår Torbjörn Sassersson. Titta HÄR. Här har vi en av hans kritiker som försöker visa en annan sida av Sasser än vad han själv målar upp. Jag säger som Sasser själv. ”Det är väl en grävande journalist som har tagit fram dem. Sedan vet vi ju inte om det är sant, det är väl upp den till anklagade att bevisa.”

Hoppas att ni förstår ironin. Men det vore kul att höra Sassers svar på anklagelser som i mångt och mycket liknar dem han kastar ut över mig. Om de inte är sanna så är det väl en enkel sak att motbevisa dem kan jag tänka.

Ni fattar säkert att jag tycker att man ska presentera fakta samtidigt som man anklagar någon för något. Det gör sällan Sasser själv och Garvarn gör det bara delvis. Det vinner ingen debatt på. Men Garvarn pekar på många intressanta saker som rör Sasserssons uppgifter om sin egen verksamhet och det ska bli intressant att se hur bemöter dem.

Här syns syns ufodetektorn.
Bild

Loading