Besök hos Caj

Bild
Åkte från Järfälla vid 08.30 för ett första stopp på AFU i Norrköping där jag lämnade lite material från Ernst Linder, Lennart Lundh och mig själv. Håkan B mötte upp och släppte in mig i de nya arbetslokalerna som var riktigt fina. Det har verkligen blivit en bra arbetsplats för dem som sitter nere på arkivet och jobbar med både fräscht pentry och ny toa förutom de fina jobbstationerna.

Efter en stund dök Tobias från rapportcentralen upp och sedan Sven-Olov som jobbar på AFU i princip varje veckodag. När jag hade gått igenom det material som jag ville titta på så käkade vi lunch med Anders och hans sambo Barbro på biblioteket. Vi passade bland annat på att diskutera en del frågor kring Sven Magnussons material och ett internationellt pdf-projekt som ett stort antal ufologer världen över ser ut att bli inkopplade i. Den drivande är Barry Greenwood vilket borgar för kvalitet.

Klockan 12.10 åkte jag vidare ned mot Ödeshög och sedan norr ut längs riksväg 50 för att träffa Carl-Axel Jonzon, Caj. Ni kan se honom på bilden ovan. Sedan han kontaktade mig tidigare i år har jag gått och funderat på att söka upp honom för en ordentlig intervju och nu passade det bra. Vi satt i nästan fem timmar och pratade medan bandspelaren rullade och jag tycker att det var en mycket givande eftermiddag.

På vägen hem plockade jag upp två liftare i Ödeshög, en tjej från Finland och en kille från Tyskland. Trevligt med lite sällskap eftersom det var nästan 30 mil att köra. Vi pratade ufo, resor och en massa annat. Framme i Nyköping svängde jag in till Carl-Anton och plockade upp lite böcker och papper och sedan snurrade vi iväg till den andrahandsbutik som han jobbar frivilligt på. Hade hoppats att hitta en ny skivspelare – men icke.

Har också pratat med Barbro i Oxelösund, en av UFO-Sveriges absolut bästa fältundersökare genom tiderna. I dag är hon svårt sjuk och det var hemskt tråkigt att höra hur dåligt hon mådde. Vi är många som tänker på dig Barbro!

Tror också att jag och Håkan har hittat ett datum då vi kan åka till Anders P i Göteborg för att ha en länge planerad men svårgenomförd musikhelg. Så om du läser detta Håkan så ska du veta att det är klart att jag kan åka. På vägen passerar vi Karlstad för att träffa begravningsfirman och diskutera Sven Magnussons kvarlåtenskap.

Väl hemma efter att ha släppt av liftarna vid Hornstull väntade en suverän kyckling som Anneli gjort och en god Anchor Steam Porter som smakade gudagott.

Nya AFU. Här är de nya arbetslokalerna. Sven-Olov, Håkan och Tobias på plats.
Bild

Rapportarkivet med tusentals svenska uforapporter.
Bild

Loading