Liv i radion

lottabrome090305

Efter ett telefonsamtal från P4 Extra vid 10-snåret så åkte jag in till Sveriges Radio för att vara med hos Lotta Bromé klockan 14.15. Orsaken till samtalet var att Nasa i morgon skjuter upp ett nytt teleskop vid namn Kepler som ska söka efter liv i rymden.  Teleskopet ska sedan arbeta i 3,5 år med att studera 100.000 stjärnor för att kring dem – förhoppningsvis – upptäcka planeter som liknar jorden. Åtminstone i storlek, för mer än så kommer man inte att kunna säga.

Nu räknar forskarna med att hitta ett hundratals kandidater vilket inte är så illa. Teleskopet har en 95 megapixels kamera ombord och är så känsligt att om man istället skulle vända det mot jorden så kan det se hur en person vandrar förbi en lampa på husknuten utanför den egna villan.

Det är alltid kul att vara med hos Lotta, som ni kan se på bilden ovan. Hon är proffsig och även om inslagen inte blir så långa så känns det att man faktiskt får något sagt. Och så får man chansen att träffa lite kändisar som vimlar förbi i programmet. Senast var det Carl Jan Granqvist som jag fick en pratstund med innan det var min tur att gå in och i dag fick jag möjligheten att hälsa med Rolf Lassgård som hade pratat om sig och planerna på ”Jägarna 2”.

När jag vandrade iväg ut från studion sprang jag på Hanna Hellquist och hennes numera berömde pappa. Ni vet Hanna som skrivit boken  ”Karlstad Zoologiska” där hennes pappa har en framträdande roll. Eftersom vi jobbade ihop på DN, då jag var på Namn och Nytt, så känner vi varandra. Passade på att dela med mig av min taxi och sedan satt vi och pratade Värmland och lite skrömt tills de skulle av på Drottninggatan och jag åkte vidare hem. Ni kan se Hanna med pappa Lars-Erik på bilden nedan.

Lars-Erik visade sig vara en mycket intressant person och vi hade mycket att prata om. Tyvärr var taxiresan lite för kort så vi fick ge upp samtalet just när det började bli intressant.

I övrigt började dagen med en telefonintervju där Ida Svensson vid Högskolan i Kalmar ställde frågor till mig om ufo. Det blev en rätt lång intervju som de kommer att använda en del av. Det ska ju bli teve så jag lovade att skicka ner lite bilder på fenomen som de kunde lägga in under tiden som de spelar upp det jag ska berätta om.

Well, kvällen har gått åt till UFO-Aktuellt. 23 sidor av 32 helt klara. Dags att koja eftersom jag börjar dagskiftet igen i morgon vilket innebär att jag ska upp med tuppen 04.33. Men jag tvivlar på att tuppen ens är vaken då.

hannahpappah

Loading