Tidig morgon

Knåpade en stund med UFO-Aktuellt i kväll och nu är 27 sidor helt klara. Fick en recension från Anders Liljegren på AFU och ett par annonser från Håkan Ekstrand i Västerås vilket hjälpte upp det hela. Men hålen som är kvar får jag nog försöka knåpa ihop själv och nu är timmen sen (åtminstone för en som ska upp 04.33 i morgon) så jag får nog satsa på att göra klar min del senare i helgen.

Annars var det tidig uppstigning i morse. Det är nästan så att man hinner glömma hur okul det är att gå upp så himlans tidigt efter fem veckors sent kvällsjobb. Men går gör det.

Dagen på jobbet blev odramatisk. Jag hade som uppgift att hålla koll på demonstrationerna mot Davis Cup-matchen i Malmö, ni vet Sverige-Israel, men demonstrationerna blev så fredliga och tama att det knappt fanns något att skriva om. Jag ringde i alla fall upp en av demonstranterna för ett snack.

Tog också tag i en rätt trist TT-text om Kepler-teleskopet som skjuts upp i natt. Eftersom jag satt i radio och pratade om det i går så tyckte jag att det inte var mer än rätt att också DN.se skulle få del av mina kunskaper i ämnet. Artikeln hittar ni här om ni vill läsa. Fick förresten flera mejl med frågor och funderingar från lyssnare som hade hört mig i går, och det var ju trevligt.

Över huvud taget får jag mycket mejl, de flesta intressanta. Många skickar länka för att jag ska se på diverse YouTube-filmer och ge kommentarer. Det är tyvärr en lyx jag inte alltid hinner med. Hade jag oceaner av tid så vore det inga problem – men så är det inte.

Fick förresten besök på jobbet av en gammal arbetskollega, Kurt Eriksson som arbetade på arkivet innan det skickades ned i källaren till Scanpix. Kurt är en vandrande kunskapskälla och han samlar alltid på sig roliga och intressanta klipp från tidningar som Ljusdals-Posten. I dag fick jag en hög om spöken, konstiga moln på himlen och ett upprop till folk som sett änglar att höra av sig.

Loading