Seinfeldmaraton

seinfeldtjejerna

Efter att ha levt med demonstrationseländet i Malmö i fem timmar så åkte jag hem till ett Seinfeldmaraton i soffan. Ylva var redan på plats och hela gänget hade tjuvstartat med ett avsnitt. Att se på några timmars Seinfeld var planerat sedan länge men nu blev det verkligen av. Och temat för kvällen var amerikanskt.

Så vi hamnade i köket för att svänga ihop ett gäng hemgjorda hamburgare som sedan fick bli grundplåt, tillsammans med var sin Sierra Nevada Pale Ale, innan vi åter placerade oss i soffpotatisläge. Ni ser Ylva och Anneli i matlagartagen här ovan.

Det enda tråkiga med vårt Seinfeldmaraton är att vi snart inte har några avsnitt kvar att titta på. Nu är vi inne på näst sida skivan och sedan är det snart över. För gott. Igen.

För både jag och Anneli har ju sett alla avsnitt en gång i tiden när de gick på svensk teve. Det roliga är att de fortfarande är lika bra och att grabbarna också skrattar åt dem.

Nå, Seinfeldkvällen innebär också att jag inte kan direktkommentera Andra chansen i Melodifestivalen i dag utan det får Lina Johansson klara av istället. Och efter att ha kikat på vad hon skriver så kan jag säga att det klarar hon med glans.

Keplerteleskopet sköts upp i sin bana i morse. Allt gick bra och nu snurrar det runt jorden och väntar på att börja spana efter andra planeter. Jag följde uppskjutning via Nasas hemsida och skrev en artikel om det i morse. Lustigt nog läste jag om hur brittiska forskare samtidigt har fått klartecken att börja söka efter liv åt precis andra hållet, nämligen under polarisen på Antarktis. Några kilometer ned finns nämligen flera sjöar varav en nu ska utforskas av forskarna som tror att det finns orört liv där, liv som inte haft kontakt med jordytan på någon miljon år. Läs gärna min lilla sammanfattning av forskarnas jakt också åt detta håll här.

Och så ringde Reinhold Carlerby från norr, ufointresserad och med i svängen sedan mitten på 70-talet. Jag minns honom från en riksstämma där han visade upp en egenkonstruerad ufomotor. I dag är han 76 år och bloggar gärna om religionens avigsidor under rubriken Hilberth betraktelser. För er som är intresserade av lite religionskritik kan läsningen vara nog så intressant.

Ringde precis och förbeställde morgondagens taxi till jobbet. Något jag gör rätt ofta, antingen på morgonen eller också på natten. Men att jag gör det så ofta insåg jag inte förrän i dag. När kille i växeln sa, ”jag tyckte väl att jag kände igen dig”, då jag sa mitt namn i slutet av samtalet – då förstod jag att jag nog åker för mycket taxi. Dags att sova.

Loading