Skrivardag

enkopingsstuganblogg

Har suttit framför datorn och jobbat på ett kapitel till boken hela förmiddagen men som vanligt så måste jag sticka emellan med lite annat. Som att tvätta och svar på mejl. Mejlen i dag har handlat om en artikel om månkonspirationen bland annat. En kille som ska göra ett skolarbete undrade över mina källor och när han fick svar på det så dök det upp nya frågor. Sedan ringde en man från Härnösand och var mycket entusiastisk över ett kapitel i min bok om sekter där jag har beskrivit Erik Andersson, eller Mästaren från Anundsjö som han också kallades, och hur han på 1920- och 30-talet byggde upp en liten sekt i de västernorrländska skogarna.

Mannen som ringde hade intervjuat släktingar till några av dem som var med i Mästarens sekt och även samlat på sig en hel del källmaterial så vi kom överens om att byta med varandra. Erik Anderssons öde är onekligen intressant och han skapade rubriker som jämförde honom med Rasputin och anklagade honom för att röva bort gifta kvinnor. Det skulle vara roligt att gräva mera i det men nu hoppas jag att mannen som ringde kommer att göra det istället. Jag lär knappast ha tid till det.

Spelade badminton med Stefan som fick komma och hämta mig eftersom Anneli hade bilen. Passade också på att lämna en utskrift av UFO-Aktuellt till honom och senare på kvällen så ringde han tillbaka och vi justerade allt som behövde justeras över telefon. Det tar sin rundliga tid och vi satt där i nästan en timme. Men nu är det bara att bränna en skiva och åka till tryckeriet i morgon.

Badmintonen, ja. Det gick åt pipsvängen med 2-1 i baken. Har en trist nedåtgående trend som jag behöver bryta. Men jag tror nog att det blir vinst nästa vecka.

Bilden ovan föreställer UFO-Sveriges klubbstuga i Enköping och jag har lagt den där som en påminnelse att det är styrelsemöte där klockan 11 på söndag. 

Skulle också vara duktig och byta glimtändare till armaturen i källaren. Plastkåpan som skyddar lysrören är så trasig att den hänger uppe med gaffatejp på flera platser. Orsaken är alla innebandymatcher som ungarna spelat där och alla bollar som har slängts hit och dit. Så när jag hade plockat ned den och höll på att göra rent kåpan så lyckades jag köra handen rakt in i en sylvass, avbruten plastgrej. Sticket tog rakt in i en blodåder i högerhanden så det var bara att rusa upp till Anneli och grabbarna för att få hjälp. Nå, jag överlevde och Markus var snäll nog att fixa färdigt det jag höll på med.

I går ramlade det ner en påminnelse om att vi inte hade betalat en av våra räkningar. Inbetalningskortet meddelade också att vi nu skulle tvingas betala ytterligare en slant i ”lagreglerad påminnelseavgift” och eftersom det aldrig är roligt att bli indragen i något som har med lagen att göra så blir man omedelbart lite orolig. Men det var något fel med påminnelsen. När jag tittade efter bland mina inbetalningar så såg jag att den var gjord i slutet av januari och ringde därför upp firman, Assistans. 

Först möttes jag av en inspelad röst som sa något om att det hade blivit fel på en del utskickade fakturor men eftersom jag inte lyssnade så noga, satt och skrev samtidigt, så inväntade jag en människa av kött och blod och ganska snart lyfte en sådan på luren.

Jag uppgav mitt personnummer och fick sedan veta att jag hade betalat och att det hade blivit ett fel. Många med mig hade fått liknande påminnelser. Lite surt, men artigt, frågade jag då vilken ersättning som bolaget hade tänkt betala ut till mig sedan de förpestat min tillvaro med lagstadgade krav. Till min förvåning fick jag då till svar att bolaget såg allvarligt på det inträffade och att jag nu kunde få ett års gratis tjänst. Det tackade jag för och lade på.

Vad lär man av detta? Jo, att de flesta antagligen bara lyssnade på svararen i början, rev sin faktura och var glada ändå. Att de som väntade en stund och pratade med människan kunde göra samma sak med den skillnaden att de kunde känna sig helt säkra på att bolaget inte skulle fortsätta jaga dem. Och att de som propsade på kompensation faktiskt fick det.

Assistans lär alltså komma undan att kompensera de allra flesta av sina lagjagade kunder. Jag lärde mig i alla fall att det alltid lönar sig att bråka – särskilt när man har rätt.

I kväll har jag suttit en stund framför teven och sett andra halvlek ManU-Inter där Inter torskade med 2-0. Passade på att klistra in en bunt amerikanska ufoklipp och nu ser jag faktiskt slutet på det projektet. Niklas har varit och tränat och när jag plockade upp honom så fick jag också nöjet att köra hem tre av hans kamrater.

Kvällens öl blev den härliga ”Old Peculiar” från Theakstone.

Och i morgon fyller Niklas 17 år!

Loading