Sortering av UFO-Informations bildarkiv

En mycket liten del av bilderna.

Jag har haft UFO-Informations bildarkiv hemma hos mig i ett par år nu, lite mer faktiskt. Men nu har AFU fått en ny volontär som har börjat skanna bilder så nu kommer jag att köra ned hela samlingen till arkivet för att de också ska skannas.

Och det är ett stort material som använts av såväl Carl-Axel Jonzon under hans tid som redaktör och av Kjell Törnlund när han sedan tog över. Massor av bilder på svenska ufoobservatörer och på UFO-Sverigemedarbetare. Plus foton av okända föremål i skyn, givetvis.

Jag återkommer till detta men börjar dagen där den faktiskt började, nämligen med att jag och Anneli jobbade i trädgården och i garaget några timmar. För nu tog vi ned det ena partytältet och tömde dessutom hela verandan på saker. Inte minst på en massa blommor som står där. För i morgon kommer snickare och ska börja byta taket på verandan och då måste den vara tom.

Eftersom allt måste ta vägen någonstans röjde vi också i garaget och tömde det på en del skräp. Varmt var det och uppåt 30 i skuggan även i dag. Men vi slapp i alla fall att laga mat då vi kunde äta rester från i går både till lunch och till middag.

Till middag hade vi vår granne Vanja som gäst. Hon tittade in för att hämta posten tillbaka från semestern som hon var. Och då passade vi på att erbjuda lite förplägnad.

Men mesta tiden har jag alltså suttit med bilderna som har belamrat köksbordet, bordet i stora rummet och en stor del av golvet där.

Ni kan se hur jobbet gick till på filmen här ovan.

Kom i säng 01.30 och då återstod en hög utan en enda anteckning på baksidan och inte ett spår efter dem i UFO-Information. Svårt läge.

Loading