Flygplansspaning

Upp åtta och satte mig och skrev på boken i tre timmar. Håller på med ett kapitel som aldrig verkar ta slut, mest för att jag har så många informationskällor att läsa igenom innan jag känner att det blir bra Mycket mer blev inte gjort på förmiddagen förutom att jag ringde och väckte Stefan i tron att det var i dag vi skulle spela badminton. Men det är i morgon visade det sig.

På jobbet kom det mesta att handla om jordbävningen i Italien med några ruskiga efterskalv och förflyttningen av Annika Östberg från Kalifornien till Hindsberg i Sverige. Sent framåt kvällen kunde vi få det bekräftat att hon hade lämnat häktet i New York och strax efteråt kunde vi följa hennes plan på väg mot Island för mellanlandning.

Det lustiga var ju så att Kvällstidningarna försökte dölja vad de visste om det flygplan som Annika Ö skulle flygas hem med men Staffan Kihlström på jobbet lyckades leta reda på det genom ett program på nätet. Så klickar ni här så kan ni se den svenska kriminalvårdens kärra på väg mot Keflavik på Island. Tack var denna internettjänst, som håller kol på varenda flygplan med transponder runt om i världen, så kunde vi också skicka vår reporter Anders Hellberg till rätt flygplats i Sverige för att vara med när Annika Ö kom tillbaka.

Rent ufologiskt hann jag i alla fall svara på en serie frågor från Pelle Persson som ska göra en intervju med mig för Rapport-Nytt. Och sent på kvällen fick jag ett pdf-korrektur från Björn Wahlberg som jag kunde godkänna efter att ha skrivit ett gäng bildtexter. Jag har ju fått den stora äran att skriva en artikel om ”Tintin och naturens okända krafter” till Generation Tintins årsbok som kommer senare i år. Där finns ju en liten ufokoppling när ett tefat dyker upp i ”Plan 714 till Sydney”.

Loading