K-strimma över Västmanland

Jobbade med att bevaka den italienska jordbävningen från tidigt i morse tills det att jag gick hem. Från början var det två döda och nu ser jag att siffran har stigit till 150. Det är en stor katastrof för att vara Europa. 

Surfade in på VLT:s hemsida under eftermiddagen sedan jag fått ett mejl från nätvännen Kenth. Där finns en bild som redaktionen vill ha hjälp att hitta en förklaring på. Och det var inte svårt att ge dem. Men när jag läser de olika kommentarerna så inser jag att det inte är så lätt för folk som inte är vana vid att undersöka fenomen på himlen att fatta vad det är som fastnat på bilden.

Här finns spekulationer om satellitstörtning och meteorer och flera tror inte att det är någon kondensstrimma efter ett flygplan – vilket alla som har gått en fältundersökarkurs i UFO-Sveriges regi omedelbart kan se. Det finns ju ögonblick då jag hoppas på att vårt arbete ska öka kunskapen bland den svenska befolkningen men det är givetvis både dumt och naivt. Självklart kommer endast en promille av alla svenskar att lära sig hur en ufoballong eller k-strimma kan se ut.

Det finns helt enkelt ingen möjlighet att nå ut till alla.

Hemma har jag försökt att ordna upp en hög med papper igen. Det blir ju en och annan utskrift från nätet som måste hamna i rätt pärm för att kunna hittas när man som bäst behöver den. Hittade då också ett mejl från ”edvard90” som han – under sitt riktiga namn – hade skickat till DN. Det skickades till våran inbox för nyhetstips den 17 mars, alltså dagen efter det att jag publicerade min första blogg under rubriken ”Märkligheter” på DN.se.

Då jag fick mejlet från min nyhetschef tänkte jag inte så mycket på det. Namnet som det var undertecknat med sa mig inget och knepiga mejl tillhör vardagen på en tidning. Men nu vet jag ju vem karln är och då framstår mejlet som helt vrickat eller möjligen illasinnat. För det han gör är att påstå att han har läst ”bloggen på Passagen om er reporter Clas Svahn” – alltså den blogg som han själv skrev!

Mejlet fortsätter med att berätta hur den bloggen har gjort att han känner sig ”osäker” på DN och att även hans familj ”oroar sig för DN:s roll i sammanhanget”. Han avslutar med: ”Ryktet sprids nu över internet. Det kan skada tidningen.”

Här publicerar alltså ”edvard90” en blogg som tar heder och ära av mig, fylld av lögner och stulet material, och så har han mage att skriva till mina chefer och låtsas upprörd över det han själv ljugit ihop. Jag kan bara anta att han försökte se till så att min DN.se-blogg askulle stoppas. Här tro jag att ”edvard90” nog tar priset när det gäller lögner och skruvade idéer.

Nog om det. Men knäppt är det i alla fall.

Drack en Påsk Alt från Sigtuna brygghus för några timmar sedan. Mycket fin och helt i klass med Oppigårds påsköl. Men dags att sova. Klockan är en bra bit efter midnatt.

Loading