Trasig kamera

Tog mig upp tidigt för att hinna sitta en stund vid datorn innan jag skulle iväg till Nikon med min kamera som packade ihop sista dagen i Paris. Hann fixa klart verksamhetsberättelsen och ringa till Mariestads-Tidningen för att försöka få dem att skriva en artikel om mitt kommande föredrag i Ekby till helgen. De skulle göra sitt bästa så jag får väl se hur det blev när jag kommer ner till mamma i morgon.

På Nikon sprang jag ihop med Carl-Johan Ljungström, en gammal skolkamrat från Mariestad. Han jobbade där som ekonomi ansvarig och verkade trivas fint. Kul att ses en stund – och lite oväntat.

Direkt efter det att jag hade fått en lånekamera så styrde jag kosan mot Spånga för en stunds badminton med Stefan. Tyckte att det gick ganska bra och vann första set klart. I andra tog jag ikapp ett 1-9-underläge men fick däng till slut så jag trodde ändå att det nog kunde bli ett bra sista set också. Och det blev det – till ställningen 14-5. Då klappade jag ihop.

För tydlighetens skull: Jag ledde med 14-5 men tappade till 14-16. Bra? Icke ett dyft. Nog sagt om det.

Då gick det bättre för Markus som spelade Skol-DM-final i innebandy för Björkebyskolan i dag. De vann och kan nu titulera sig skolmästare i distriktet.

Hann i alla fall hem en stund och fixade i ordning mitt föredrag innan det var dags för buss och t-bana till jobbet.

DN.se-kvällen blev en varierad skörd. Intervjuade en student som nästan missat att skicka in sin ansökan eftersom Verket för högskoleservice server gick ned i går – nu har hon JO-anmält verket. Sedan intervjuade jag Jan Guillou om att en person på Twitter kapat hans namn och just nu twittrar som om han vore en galnare kopia av Guillou. Det var trevligt att prata med Jan G. Särskilt med tanke på att han i början av 90-talet tog heder och ära av mig i ett Kalla Fakta-program om ufo. Det hade han i alla fall glömt bort nu även om jag inte har det.

Skrev också om hur astronauterna på ”ISS” inte är så glada över att politikerna inte låter dem låna varandras saker och inte dela på maten. Eftersom artikeln som berättade om detta var en intervju med den ryske kosmonauten Gennadij Padalka i en rysk tidning så fick jag ringa min badmintonvän Roslund som hjälpte till att översätta några relevanta stycken – och det trots att jag ringde mitt i en fotbollsmatch. Men kvällens rush blev branden på en hotellfärja i Oskarshamn. från början såg det ut som om 1.500 personer befann sig ombord men i slutändan visade det sig att det bara var 238. Där var jag först att rapportera den korrekta siffran och trots att den låg ute i tjugo minuter fortsatte Rapport att prata om 1.000 personer i sin sena nyhetssändning. Aftonbladet körde på med 800.

Ufomässigt har det blivit en hel del telefonsamtal och mejl. Mycket som ska vara klart innan helgens möte. Det roliga är att fler och fler hör av sig till UFO-Sverige och säger att de vill vara med och jobba. Det behöver vi verkligen. Nu gäller det bara att ta till vara på dessa personer. Det ska vi prata om på lördag.

Loading