Mot Mariestad

Mycket att hinna med i dag innan jag och familjen åker till Mariestad i eftermiddag. Har blandat tankat ned flera bilder på diverse fenomen som folk har fotograferat och som jag har fått i mejlen de senaste dagarna. Inga sensationer men viktiga att spara för framtida jämförelser. En av dem föreställde en fågel, en annan en insekt och en tredje, som var en hel bildserie, visade en reflex i linsen som uppstått då fotografen riktat kameran rakt mot fullmånen.

Det är ju den typen av bilder som folk tar. Det kan ju verka lite märkligt att UFO-Sverige inte får in mera svårförklarade bilder nu när var och en har en kamera i mobilen. Men tendensen är den samma över hela världen. Om det flyger några riktiga tefat där ute så inte är det någon som tar bilder på dem. Det som fastnar är ljusfenomen och annat.

Har ringt till Norrköpings Tidningar för att få till stånd ett samarbete inför stämman i maj, precis som vi brukar göra med lokala medier när vi kommer till en stad. Besked i nästa vecka. Men nu måste jag åka. Mariestad nästa.

/…/

Nere i Mariestad hälsade vi på mamma innan vi åkte ut till Annelis föräldrar i Ekby. Där ska kag hålla föredrag i morgon men innan dess så blir det lite familjesamkväm. Framåt natten gick jag och pojkarna ut och tittade på den fantastiska stjärnhimlen som är nästan helt fri från ljus här ute. Vi stod en bra stund i kylan på balkongen till huset som ligger fritt ute på ett fält med skogshorisonten långt borta och bara njöt. Den som inte har sett en helt mörk stjärnhimmel är bara att beklaga.

Loading